Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Арнаудова: Има и жена сред арестуваните в Русе, обвинена е за отвличане Румяна Арнаудова Снимка: Архив

Синът на началника на КАТ-Русе е сред задържаните при акцията в дунавския град, като е обвинен за участие в организираната престъпна група, събщи за русенски журналисти съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Организатор на групата е Илия - брат на русенския народен представител от БСП Георги Стоилов.

На осем души - седем мъже и жена, са били повдигнати обвинения след вчерашната акция на служители на ГДБОП в Русе, ръководена от Специализираната прокуратура, като мярката се гледа от 13 часа в неделя в София, като Специализираната прокуратура иска от съда осемте души да бъдат задържани за постоянно в ареста. Седмината мъже са обвинени за организирана престъпна група, като единият е ръководител, а останалите са съучастници. Тя е действала от началото на 2015 г. до задържането й през този уикенд на територията на Русе. Осъществявала е основно престъплението "изнудване". Има повдигнати обвинения и за т. нар. "вторични престъпления", като на четири от лицата, включително и на жената, са повдигнати обвинения за отвличане, извършено на 30 март 2015 г., и изнудванe. Жертвата е бил служител на фирмата на организатора на групата. Той бил заподозрян в извършване на кражба, като със сила и заплаха е принуден да поеме имуществено задължение - да подпише запис на заповед на стойност 100 000 лева. Обвинение за държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси е повдигнато на още един участник от групата.

По време на акцията в Русе са били разпитани 15 души, двама от които с тайна самоличност. Извършени са общо 15 претърсвания в заложна къща, нощен клуб, жилища, офиси и автомобили, както и шест лични обиска. Открити са четири метални палки, три пистолета, от които боен, газов и един преработен от газов в боен, електрошокова палка, 107 патрона, два ножа и артилерийски гръм, представляващ 400 грама тротил, както и 2000 евро - средства, придобити от организираната престъпна група. Разследването продължава, както и събирането на доказателства.

Коментара ()

Вашият коментар