Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветан Цветанов, Снимка: Десислава Кулелиева
Цветан Цветанов, Снимка: Десислава Кулелиева

ГЕРБ няма да участва в тази компроматна война. За нас управлението е да изпълним задълженията си към обществото и да представяме страната ни по най-добрия начин. Това заяви пред журналисти председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветен Цветанов. Повод за пресконференцията са появили се през последната седмица обвинения за роднински назначения и вмешателство в работата на президента.

Той призова, БСП да не се бърка в организационния живот на партията, така, както ГЕРБ не се бърка на никого. Силата на партия ГЕРБ са реалните политики и видимите резултати, БСП са номер едно в компроматите, допълни Цветанов.

"Искаме ясно да заявим, че сме за уважение на всяка институция.

Термините "война" и "когато някой иска да я търси, ще я получи", не са изричани от ГЕРБ. Вменяването на вина, че сме направили анкетна комисия за изтребителите е излишно, защото мисля че е задължение на всяка управляваща партия да търси прозрачност. БСП признаха това действие като такова срещу президента, а ние търсим прозрачност", допълни Цветанов. Той допълни, че е поел ангажимент към премиера Бойко Борисов да говори за президента възможно най-малко. 

"Утре ще участваме в консултативния съвет, иницииран от президента, защото нашият законопроект е много по-добър от този на БСП", каза още зам. председателят на партията.

За схемите, които БСП разкри за роднински назначения, Цветанов апелира партията да сезира нужните институции, щом виждат нещо нередно, а не да правят пресконференции. 

"За толкова години не се научих да мисля в схеми, а как да се управлява по-добре, кои политики ще са по-продуктивни и т.н. Ако някой, някъде върши нещо нередно, има институционален ред, който трябва да се следва", подкрепи го вицепремиерът Томислав Дончев.

БСП искат да вкарат под общ знаменател всички партии, но те не могат да управляват. Има ли са тази възможност и винаги са се проваляли. Каним БСП на политическия дебат за европредседателството, секторните политики, бъдещето на България  и бюджета, който предстои да бъде гласуван, но от всеки друг дебат ще се разграничим, завърши Цветанов.

Томислав Дончев, Цветан Цветанов и Владислав Горанов СНИМКА: Десислава Кулелиева
Томислав Дончев, Цветан Цветанов и Владислав Горанов СНИМКА: Десислава Кулелиева