Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Испанският футбол ще бъде съсипан, ако сензационното бягство наистина се осъществи.

Представете си, че най-големите новинарски телевизии в света ви съобщят радостната вест за пристигането на извънземните. Дори и да виждате кацането на НЛО директно по Си Ен Ен, пак ще ви е трудно да повярвате, че очите и ушите не ви лъжат.

Нещо подобно се случва в момента с "Барселона". Каталунският гранд обяви сериозно намерението си да напусне Примера дивисион и да заиграе в някое от близките топпървенства. Чу се дори, че в английската Висша лига ги чакат с хляб и сол. Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер се закле, че ако види играчите на "Барса" да загряват на стадион "Емирейтс", моментално ще се запише на уроци по каталунски.

Привържениците на един от най-големите футболни отбори в света наистина се чувстват като посетени от марсианци. Възможно ли е наистина техният любим клуб да напусне испанското първенство и така да бъде сложен кръст на най-голямото футболно дерби в света "Барса" - "Реал".

Шефовете на каталунския гранд, изглежда, са увлечени от революционните настроения в областта, избухнали покрай кървавия референдум за независимост. Лично президентът на клуба Джосеп Мария Бартомеу се зарече да премести "Барса" в друго първенство, ако феновете го пожелаят. Той и подчинените му вече действаха твърдо и не пуснаха публика на стадиона за домакинския мач с "Лас Палмас". Обмисляха и да отложат мача, но от Испанската футболна федерация ги заплашиха с отнемане на точки, ако действат на своя глава.

Сега заканите и наказанията, изглежда, няма да свършат работа. Всички в клуба са обединени около каузата на Каталуня, която иска своята независимост от Мадрид. Шефовете обмислят бягство от първенството, а играчите стачкуват и не желаят по никакъв начин да допринасят за блясъка на испанското първенство.

Най-краен в изказванията си е любимецът на цяла Каталуня Жерар Пике. Защитникът се зарече да напусне националния отбор и въобще да се откаже от футбола, ако продължат да го задължават да се чувства испанец.