Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Стоичков Кадър: YouTube/Univision Deportes
Христо Стоичков Кадър: YouTube/Univision Deportes

Легендата на "Барселона" Христо Стоичков се извини за думите си по адрес на вицепремиера на Испания Сорая Саенс. Това стана ясно от негово изказване по мексиканската телевизия "Унивисон".

"Живял съм много години в Каталуния имам много приятели там. Това, което се случи беше демонстрация на франкизъм. Все още съм възмутен. Изображенията говорят сами по себе си. Кръв и насилие. Насилие срещу напълно невинни хора".

"Единственото, за което искрено съжалявам е, че споменах сина на вицепремиера. С ръка на сърцето се извинявам за думите си. Съжалявам, че споменах детето на Сорая Саенс, което няма ни най-малка вина за случилото се в Каталуня", добави Стоичков.

"Въпреки всичко, снимките показват всичко лошо, което се случи в Каталуния. Не понасям никой, който се отнася лошо с хората от Каталуния. Да живее Каталуния и нищо повече", завърши легендарният футболист.

"Обръщам се към правителството на Испания - вие сте пълен срам! Дядото на вицепpемиера Сорая Саенс де Сантамария е последовател на Франко, бащo ѝ е последовател на Франко, самата тя е последовател на Фpанко, сигурно и синът ѝ ще е такъв. Точно тя ли ще казва какво да правим", заяви вчера Камата по адрес на испанското правителство и вицепремиера Сорая Саенс.

Автор: Лора Николаева