Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йорданка Фандъкова СНИМКА: Архив
Йорданка Фандъкова СНИМКА: Архив

Столичната община разтрогва договорите за 3 обекта заради лоши ремонти и некачествена поддръжка на улици. Те са за ремонта на бул. “Шипченски проход” и за 2 от зоните за текущ ремонт, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Ще се разтрогне договорът с “Пътища и съоръжения” за бул. “Шипченски проход” и за поддръжката на улици в районите “Оборище”, “Сердика”, “Подуяне” и “Нови Искър”.

С “ПСТ груп” пък ще се развали договорът за поддръжка на зоната, в която са “Овча купел”, “Банкя”, “Красно село” и “Красна поляна”.

Така фирмите ще загубят около 9,4 млн. лв., които трябваше да получат при изпълнение на ангажиментите си към общината. За лошо изпълнение на първия етап от ремонта на “Шипченски проход” общината наложи и 130 000 лв. глоба и не призна дейности за 550 хил. лв.

“Категорична съм и безкомпромисна за харченето на публични средства. Не аз правя асфалта, но когато работата е некачествена, не само налагаме санкции, но и разваляме договори. Искам да предупредя всички фирми, че ще следим много внимателно работата им”, отсече Фандъкова.

За 2 г. на 6-те фирми, отговарящи за текущи ремонти, са наложени 780 хил. лв. глоби.