Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадър : Би Би Си
Кадър : Би Би Си

 "Това действие е акт на чисто зло", това заяви американският президент Доналд Тръмп относно стрелбата в Лас Вегас.

Той заяви, че страната изпитва тъга и шок от трагедията в Лас Вегас и похвали усилията на полицията, която откри за минути нападателя на 32-ия етаж на хотел и щурмува стаята му.

"Искам да благодаря на полицията в Лас Вегас и на всички, които са оказали първа помощ на пострадалите и са спасили толкова много животи. Скоростта, с която те работиха, беше невероятна и предотврати загубата на милиони животи. Благодарение на нея успяхме да открием стрелеца толкова бързо, за което ще сме вечно благодарни. Това е доказателство какво означава истински професионализъм", заяви Тръмп.

"Стотици посрещнаха утрото със загуба. Ние сме тук с вас и се молим за вас. Молим се и за ранените, за тези, които са в болница", изрази съболезнования президентът.

Тръмп е разпоредил знамената в Белия дом и над американските правителствени учреждения в страната и зад граница да бъдат спуснати наполовина заради трагедията в Лас Вегас.

"Ще посетя Лас Вегас в сряда, за да се срещна с властите, както и със семействата на загиналите", заяви президентът Тръмп. 

"Мелания и аз се молим за всеки американец, загубил някой обичан в тази атака. Молим се цялата нация да се обедини и да открие мир. Молим се за деня, в който злото ще бъде победено и ще се отървем от страха. Бог да благослови Америка", допълни още Тръмп.