Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Бащата на дъщеря ми Дария я взе във вторник от училище без мое знание и оттогава нямам ни вест ни кост от нея. Не знам къде е детето ми, не знам как се чувства, не знам какво си мисли за мен. Това положение буквално ме убива. Търся помощ от вас, защото съм отчаяна и не знам какво да правя", заявява Александра Саркизова пред "168 часа". Тя има дете от Александър Младенов, който е син на известния ни футболен треньор Стойчо Младенов.

От известно време Александра и Александър живеят разделени. Двамата нямат брак и затова се налага чрез адвокати да решат въпроса с родителските права. Двамата уж са се споразумели как да гледат детето и точно тогава синът на Стойчо Младенов решава да действа на своя глава.

"В деня, в който трябваше да подпишем споразумението за родителските права, Александър отишъл в училището на нашата Дария и казал на учителката, че иска да се разходи с нея, тъй като имал работа във Варна. Затичах се към училището, но ги изпуснах за малко. След това започнах да му звъня, но той ми затваряше. Накрая ми пусна смс, с който ми съобщи, че оттук-нататък Дария ще живее при него и повече да не я търся. Опитах да се свържа и със Стойчо Младенов, и с жена му, но те не ми вдигат. В момента буквално не знам на кой свят съм", разказва още Александра Саркизова.

Тя моментално подава жалба във варненската полиция и те започват да издирват Александър Младенов и детето. Проблемът за майката е, че тя няма брак с бащата и на практика има равни родителски права с него. Тя обаче се кълне, че никога не е спирала бившия си мъж в живота да вижда детето, когато поиска. И сега не може да повярва, че той върши нещо подобно.

"За мен това е отвличане. Няма как по друг начин да нарека подобно зверство - да криеш едно дете от майка му. Всичко това се случи, след като заминах да живея с Дария и с другото ми дете във Варна. Но нямаше как да продължа да живея в София. Години наред съм подлагана на психически и физически тормоз. Няма смисъл да ви разказвам цялата история. Александър ме удари за първи път още докато бях бременна. След това ми посегна и в деня на изписването на детето ни. Нещата ескалираха и един ден той ми счупи носа, с което увреди синусите ми. Тогава си извадих медицинско, което мога да ви предоставя, но не подадох жалба в полицията. Г-н Стойчо Младенов ми се обади и направи всичко възможно, за да ме убеди, че с този тормоз ще се приключи и нещата ще се оправят. Боят престана, но психическите атаки продължиха и повече не можех да търпя. Заминах за Варна и тъкмо си стъпих на крака, когато ми се случи това", просълзява се Александра.

В момента тя е в София, за да търси детето си. Ходила е на всички възможни адреси и места, където смята, че може да се засече с Александър и с дъщеря й. До този момент опитите й са безплодни.

"Продължавам да звъня, но и Александър, и родителите му са ме блокирали по всички възможни начини. Обръщам се към майката на бащата на детето ми. Тя поне трябва да е наясно какво чувствам в момента и не може да допусне това да продължава. Всичко, което искам на този свят е да прегърна детето си. Няма да се откажа, няма да е изоставя. Ще я намеря, каквото и да ми струва", отсича Александра Саркизова.

Опитите на "168 часа" да се свърже с Александър Младенов удариха на камък. Телефонът му постоянно дава свободно. Нашата медия е готова да му предостави възможност да представи и своята версия за случващото се. И го призовава да направи необходимото, за да събере майка и дъщеря, защото от създалата се ситуация със сигурност най-много страда малката Дария.