Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

НАГЛОСТ: Учителят педофил Илиян Василев настоява да излезе по-рано от затвора.
НАГЛОСТ: Учителят педофил Илиян Василев настоява да излезе по-рано от затвора.

Родителите на шестте деца от Дулово, с които педофилът педагог блудствал, ще се обърнат към съда в Страсбург, ако съдът във Варна постанови поредно намаление на присъдата за учителя педофил от Дулово Илиян Василев. Тя вече бе съкратена от 12 на 6 години, но той отново настоява да излезе по-скоро от затвора. Пред "168 часа" родителите заявиха, че са изумени и ужасени от данните от експертизата, която съдът във Варна може да уважи в рамките на следващите 20-ина дни. Според нея за момичетата - жертви на престъплението на възраст между 12 и 14 години, нямало никакви вредни последици.

“Потресен съм - заяви пред вестника депутатът от “Обединени патриоти” Александър Сабанов. - Не мога да намеря по-силна дума, за да изразя гнева си от гнусните деяния на педофила, който е и педагог. Дано съдът прояви мъдрост и го остави зад решетките за дълго. За да не пострадат и други деца, ако излезе на свобода.”

Според народния представител, ако извергът остане ненаказан, и

“други подобни типове” могат да наберат смелост

и да започнат да налитат на деца, без значение българчета или турчета.

“Нямало последици за децата ни, как не го е срам - изригна пред вестника една от майките. - Детето ми ходеше на уроци по музика при Василев. След преживяното се страхува да излезе на улицата. Изобщо не може да спи. Сънува го. Психиката му е съсипана. Така е и с останалите момичета, изтръпват, когато им се наложи да излязат по улиците на Дулово, даже да ходят на училище.”

Заради преживения шок от дъщеря й жената помоли да не се споменава името й, което се пази в редакцията.

Според нея не само при нейното момиче, но

и при останалите имало травми от преживяното

"Това прокурорите и съдиите знаят ли го? И ако се беше случило с техните деца, щяха ли да му намалят присъдата", риторично попита притеснената майка.

Прокуратурата има събрани достатъчно доказателства, че в периода ноември 2014 г. до април 2015 г. Илиян Василев е извършвал блудствени действия с шест свои ученички. Те посещавали дома му в Дулово и вземали частни уроци по пеене и музика. Така 52-годишният мъж извършвал действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание, без да осъществи съвкупление с повече от две малолетни лица.

Подходът на педофила бил първо да придърпа към себе си момичетата и да ги прегърне. След което страстно започвал да ги целува по устата. Опипвал и седалищните части.

“За да бъде преживяването пълно и истинско”, разказаха разследващи. Пред тях близки на момичетата споделили, че те са се съпротивлявали при опитите на Василев да ги докосва по гениталиите.

От разговора по телефона с майката стана ясно, че тя както и другите жени дълго време крили от съпрузите си какво се е случило с дъщерите им в дома на педофила.

“Не смеехме да им кажем”, каза тя, намеквайки, че всички те са от турския етнос.

Жената бе категорична, че настояват той да бъде затворен за дълго. Както и че все още вярва, че в България има правосъдие и че съдиите са родители като тях.

Според нея ако магистратите си изкривят душата, с останалите родители ще поставят въпроса с издевателствата над децата си пред европейските съдебни институции. Както и пред евродепутати.

Съкрушената от драмата с дъщеря си, една от майките с мъка споделя, че

правораздавателните органи у нас са прекалено бавни

Тя самата работи на две места, за да издържа семейството си. Съжалява, че навремето, когато имала възможност, не е заминала заедно с децата в чужбина.

"Останах в България, за да преживея този най-голям кошмар - плаче жената. - Ако се наложи, ще се обърнем и към президента Румен Радев."

“Когато разбра за извращенията на Василев, мъжът ми искаше да го убие. Даже да изгния в затвора, но ще отмъстя, както само аз зная”, довери друга майка, потърсена за коментар на обжалваната от педофила Василев присъда.

Не шест, а може би много повече са децата, с които е блудствал учителят по музика. В села в община Дулово Василев ръководеше самодейни детски вокални групи. Възможно е и с тях в различните читалища той

да е удовлетворявал половия си нагон, споделиха подозренията си селски кметове. Тъй като мюсюлманчетата по природа били затворени и неконтактни, не посмели да уведомят родителите си. От срам, категорични са селските управници.

Потърсен за коментар, неотдавна окръжният прокурор на Силистра Теодор Желев нито отрече, нито потвърди съмненията на кметовете, че педофилът е блудствал и с деца от селата.

Освен за доказана педофилия с шесте малолетни момичета, Окръжна прокуратура Силистра обвини Илиян Василев и за притежание на порнографски материали и за разпространението им в социалната мрежа и интернет. Педагогът

заснемал със скрита камера

блудствените действия с децата.

На въпрос на “168 часа” разпитвани ли са девойките в съда, говорителят на Окръжна прокуратура Силистра Ивелин Чафаланов отговори: “Делото не е мое. Не съм присъствал в съдебната зала, ако са били разпитвани децата. Обадете се утре.” Но при втори опит за контакт прокурор Чафаланов изключи мобилния си телефон.

“Василев е срам и позор за Дулово - коментира бивш зам.-кмет на града. - Ако съдът намали присъдата му и го пусне на свобода, в което аз не вярвам, дете няма да се появи на улицата. А той с какви очи ще гледа хората и тези майки, с чиито деца се е забавлявал сексуално?”

“168 часа” научи от местни хора в добруджанския град, че съпругата на Василев след “срамната история” е напуснала къщата им. Изчезнала и никой не я е виждал повече след делото срещу педофила в Окръжния съд в Силистра.