Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КОНСТАНТИН КАМЕНАРОВ
КОНСТАНТИН КАМЕНАРОВ

Новият тв шеф се довери на двама журналисти, сценарист и юрист за най-важната управленска точка на “Сан Стефано”

Известният журналист Валери Запрянов, юристът Зина Трифонова, сценаристът Антон Андонов и спортната журналистка от БНТ Василена Матакева са изборът на Константин Каменаров за членове на управителния съвет на обществената медия.

Генералният директор ще внесе списъка за утвърждаване от Съвета за електронни медии в четвъртък.

Очакваше се БНТ да има нов управителен съвет миналата седмица, но тогава СЕМ не е заседавал.

Вълнения за състава на управителния съвет, който утвърждава всички дейности в БНТ - от медийни партньорства до производството на филми, има вътре в телевизията и извън нея.

Валери Запрянов има богата журналистическа кариера, бил е и директор на Канал 1 на БНТ, първият главен редактор на вестник “Стандарт” и на списание “Тема”, издател на вестник “Преса”. През последните години е зам. главен редактор на в. “Сега”.

Зина Трифонова е била член на Комисията за регулиране на съобщенията, Андонов е работил като водещ на “Събуди се” по Нова тв и сценарист на форматни предавания, сред които “Рекламна пауза”, “Десетте най”, “Това го знае всяко хлапе”, “Мюзик айдъл 2”, продуцирани от “Междинна станция” на Иван Христов и Андрей Арнаудов. Василена Матакева е популярна водеща на спортните емисии на БНТ.

След избора на управителния съвет генералният директор Константин Каменаров започва видимите промени в БНТ.