Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ИВАЙЛО САВОВ
ИВАЙЛО САВОВ

Ивайло Савов е новият директор на програма "Хоризонт", съобщиха от БНР.

Досегашният Васил Велев си тръгва от радиото по лични здравословни проблеми, които не му позволяват да бъде в постоянна заетост. Той зае поста в началото на мандата на Александър Велев като генерален директор на БНР (май 2016 г.). Тогава, за да оглави "Хоризонт", Васил Велев се върна от Лондон, където дълги години беше част от екипа на Би Би Си.

Савов е дългогодишен кадър на БНР с над 30-годишен опит в електронните медии. Кариерата му започва като репортер и водещ на младежки предавания в радио "Шумен". По-късно той става и директор на регионалната радиостанция.

През последните 5 години Ивайло Савов е член на Комисията за защита от дискриминация с експертни познания по признаците: народност, гражданство, произход, религия и вяра, лично положение, човешки геном и упражняване правото на труд. Той е преподавател по радиокомуникации, радиосистеми и радиопрограмиране в Шуменския университет „Еп. Константин Преславски“. Един от създателите на специалността журналистика в учебното заведение.

Савов има близо 20-годишен управленски опит като директор, член на дирекционния съвет на БНР, член на програмния съвет на БНР и член на обществения съвет на БНТ.

Занимава се активно и с обществена дейност. Сдружението "Българска икона", създадено от него, се занимава с реставрация и консервация на църковни и възрожденски паметници на културата и подпомагане на младежкото изкуство.

Генералният директор на БНР Александър Велев го е представил официално пред екипа днес в 11,00 ч.