Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Принцеса Ая, сестра на краля на Йордания, Алмира ал Талил, жена на принца на Саудитска Арабия и шейха Моза, втората съпруга на емира на Катар (отляво надясно)
Принцеса Ая, сестра на краля на Йордания, Алмира ал Талил, жена на принца на Саудитска Арабия и шейха Моза, втората съпруга на емира на Катар (отляво надясно)

Съпругите на най-богатите шейхове захвърлят бурките и се месят в политически въпроси.

В мюсюлманския живот жената е безгласна буква. Никой не се интересува от мнението й, а красотата й трябва да остане скрита за външния свят. Силният пол взима всички решения. Мъжът може да се разведе за минути или да си вземе нова жена просто пренебрегвайки първата. Мъжът има и абсолютно предимство при получаването на наследството. Както и свободата да се разхожда където си поиска.

Има обаче и жени, които нарушават правилата, без да бъдат наказани. Красиви и умни, те променят реда в Близкия изток. Разкриват лицата си и понякога си позволяват да са леко разголени. Тези красавици носят дрехи за милиарди. Най-добрите им приятели са модните дизайнери. Могат да похарчат дори милион на ден за дрехи. Правят си пластични операции и завършват най-престижните университети в света. Имат пrраво и на мнение, а мъжете им се допитват именно до тях, преди да вземат решение, което може да преобърне целия свят.

Кралицата на Йордания е полковник в армията

Кралицата на Йордания Рания
Кралицата на Йордания Рания
Кралица Рания
Кралица Рания

Йорданската кралица Рания ал Абдула е елегантна дама, но в същото време се изявява като истински боец. Кралицата е и полковник от йорданската армия - нещо безпрецедентно в Арабския свят.

Тя е съпруга на възкачилия се на престола в Аман през 1999 г. крал Абдула. Преди да се запознае с него, Рания била сгодена за друг мъж. Оставали броени месеци до сватбата. Красавицата обаче случайно среща Абдула, тогава още само престолонаследник на баща си крал Хюсеин, и между двамата пламва любов от пръв поглед. Два месеца по-късно те вече са сгодени и сключват брак. Крал Абдула е един от най-прогресивните арабски монарси. Двамата с Рания се стараят да подражават на обикновените хора във всекидневието. Красавицата не става автоматично кралица. На 22 март 1999 г. тя получава тази титла със специален указ на своя съпруг.

Рания е от палестински произход. Завършила е бизнес администрация и е работила за престижни световни компании. Говори перфектно английски и френски език.

Ясната позиция на кралицата за актуалните въпроси, които вълнуват обществото в Йордания, я превръщат в любимка на хората.

Защо е критикувана, четете в хартиеното издание