Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пребитият Емил Марков.
Пребитият Емил Марков.

Свидетел по делото в спецсъда срещу кмета на врачанското с. Галиче Ценко Чоков е бил пребит жестоко тази сутрин в центъра на селото. Пребитият Емил Марков е с пукнат череп, счупена ръка и други травми. С опасност за живота той е транспортиран в плевенската болница след побоя.

Близките на пребития мъж разказаха, че гардовете от частната охранителна фирма, която пази имотите на Чокови в Галиче, от месец тормозели Марков и го заплашвали да оттегли показанията си по делото за организираната престъпна група и да не се явява пред съд. Мъжът обаче отказал и най-напред му отмъстили като подпалили преди дни селскостопанската му постройка, в която изгорели стотици бали сено за отглежданите от него животни.

Когато и това не стреснало свидетеля, привържениците на Ценко Чоков решили да действат круто и да попречат да Марков да се яви на делото срещу Чоков и групата му в столицата, насрочено за 7 септември. Върху нищо неподозиращия Емил налетял охранителят Пламен Динев, който го налагал с бухалка където свари пред очите на куп свидетели.

По-късно побойникът бил задържан от полицията при опит да напусне селото. По случая е заведено и досъдебно производство в РУ на МВР в Бяла Слатина.