Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Седим си в летния офис на Вевести с мои най-близки роднини от Дубай, пием си "Хайнекен" и викат, че като се приберат след година-две, ще си постегнат имотеца и ще си харчат парите в България не само заради носталгията, а защото е добро място да си изкараш старините.

Моят приятел Храбреца /Hrabar Alexiev от САЩ/ казва същото.

Ети, моята племенница, /24/ която работи в Испания засега не мисли да се връща, но е категорична, че имот в България не е за изпускане и трябва да се пази.

Предполагам, че и вие имате подобни примери.

Това не означава, че България ще стане държава на пенсионерите, означава, че много ще се върнат и ще си харчат пенсиите тук, което е добро за потреблението и за имиджа.

Не знам дали някои изследователи и прогнозисти са го гледали от този ъгъл, но да напомня - "Родината е там, където ми е добре". Мнозина ще се завърнат.

Нека децата да ходят по света, да работят, да се развиват, да стават граждани на света, те са стимул за това, което сега трябва да се случи у нас - да си оправим образованието, да задържим кадрите тук и да бъдем евроконкурентоспособни.

Тая истерия с "Олеле тая гадна държава Терминал 2 и т.н." не помага никому. Ако беше вярна, защо по дяволите старите се връщат?

Просто трябва да направим България още по-подредена, по-правова и по-сигурна страна - член на ЕС. Но става бавно при това наследство.

* Коментарът е от фейсбук