Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ива Екимова се оплака в профила си във фейсбук, че непознат човек се свързал чрез социалната мрежа и я заплашвал, че ще прати и публикува в медии и сайтове порноклипове с нейно участие, ако тя не се съгласи да се види с него. 

"Категорично искам да заявя, че нямам никакво съмнение по отношение на себе си. Този човек, който ми изпрати това съобщение, търси внимание", заяви Екимова пред "24 часа".

Тя смята, че авторът на гнусните заплахи срещу нея целенасочено избира популярни жени.

"Очевидно е човек, който търси внимание, нормално е да го търси през популярни личности, защото медиите така обръщат внимание".

Тя обмисля да подаде жалба в полицията, макар вече да е разговаряла със специалисти в областта на компютърните технологии и хора, които са имали подобен опит, и да знае, че щом няма физическа заплаха, няма големи шансове за наказване на този човек.

Ще алармира и ГДБОП за случая.

"Първото, което направих, е да проверя общите ни приятелства във фейсбук. Повечето са много популярни жени, влиятелни, със сериозни професии. Помолих ги да блокират и докладват профила на този човек", казва пиар експертката.

"Основният ми мотив е да защитим децата си. Всичко трябва да се обсъжда  с тях, за да ги предпазим", призова Екимова и припомни случая с 11-годишната Никол, която преди дни бе заклана в асансьор след запознанство във фейсбук.

Споделих това с дъщеря ми в контекста на всички неща, които се случват в интернет пространството, и тя каза: "Господи, добре, че не съм на 11 години и добре, че това не се е случило с мен, когато съм била на 11 години". Тя е зряла за възрастта си, аз всичко споделям с нея, разказа още Екимова.