Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хилари Клинтън  СНИМКА : Ройтерс
Хилари Клинтън СНИМКА : Ройтерс

Когато Доналд Тръмп стоял в неудобна близост до Хилари Клинтън на предизборен дебат на дебат на 9 октомври миналата година в Сейнт Луис, на кандидатката на демократите за президент й настръхнала кожата, споделя Клинтън в своя книга, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Бяхме на малка сцена и той постоянно вървеше след мен, гледаше ме втренчено, гримасничеше. Беше невероятно смущаващо, буквално ми дишаше във врата", пише Хилари Клинтън в книгата си "Какво се случи", която излиза в САЩ на 12 септември. Телевизия Ем Ес Ен Би Си днес пусна два кратки откъса от нея.

"Това беше втория предизборен дебат, а два дни преди това цял свят го чу да се хвали как опипвал жени. Кожата ми настръхна. Беше един от тези моменти, когато ти идва да натиснеш "пауза" и да попиташ всички зрители: "Добре де, вие как бихте реагирали?" Дали ще запазите спокойствие, ще продължите да се усмихвате и ще се държите все едно той не навлиза непрекъснато в личното ви пространство? Или ще се обърнете, ще го погледнете в очите и ще кажете ясно и отчетливо: "Отстъпи назад, плужек такъв, разкарай се от мен! Знам, че обичаш да тормозиш жени, но мен няма да ме стреснеш, така че стой настрана!", пише в откъса, цитиран от Асошиейтед прес.

Клинтън казва, че е избрала първото, предаде Ройтерс.

"Запазих хладнокръвие. Помогна ми това, че цял живот съм имала вземане-даване с мъже, които са се опитвали да ме изкарат от равновесие", пише Клинтън, но се пита дали не е трябвало да избере втория подход.

"Със сигурност щеше да стане по-интересно телевизионно предаване. Може би твърде много съм се повлияла от урока да запазя спокойствие, да си прехапвам езика, да стискам юмруци и през цялото време да се усмихвам, защото съм решена да покажа самообладание пред света", споделя Клинтън.

В книгата, която е писала през последните няколко месеца, Клинтън разказва как е преживяла провала на президентската си кампания и причините, на които той се дължи според нея, включително предполагаемата намеса на Русия, отбелязва Франс прес.

Клинтън признава, че е разочаровала милиони хора, които са разчитали на нея. "Провалих се. И ще трябва да живея с този спомен до края на живота си", пише тя.