Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

9-годишен талант в гимнастиката, майка му, баба му и дядо му загинаха на равен участък до село Брестовец. Вероятно на шофьора му е прилошало

Няма кой да разкаже за последните минути на 4-мата убити в адския удар между кола и автобус до плевенското село Брестовец. Под смазаните ламарини животът напуска 3 поколения от една фамилия. Мъртви са дете на 9 г., майка му и нейните родители.

Първоначално след катастрофата се появи информация, че сред загиналите има две деца. Опровержението дойде при изваждане на телата, Оказа се, че

ръстът на една

от жертвите е

заблудил

спасителите

На входа на високия блок в плевенския квартал “Сторгозия” са окачени два некролога. Единият съобщава, че на 13 явгуст внезапно са починали Даниил, на 9 г., и Юлия, на 40 г. До скръбната вест за майката и детето е залепен некрологът за родителите на Юлия - Любов Философовна Захариева, на 60 г., и Румен Нанков Захариев, на 59 г. - баба и дядо на Даниил.

В последната им неделя на този свят бабата, дядото, дъщеря им и внучето са пътували до Троянския манастир. На връщане от с. Орешак малко преди 15 ч фордът, шофиран от Румен Захариев, внезапно и рязко завива и влиза в насрещното платно. Следва свиреп челен удар в автобус с пловдивска регистрация, който се движи към Ловеч. Четиримата във форда издъхват.

“Сблъсъкът е станал на прав участък при нормална скорост на двете возила. Най-вероятно на водача на колата

му е прилошало

или е задрямал

за части от секундата”, допускат разследващи.

“Румен беше перфектен шофьор, като инженер-специалист познаваше машината. Толкова е отговорен, че не би си позволил да заспи зад волана. По-вероятно е изпуснал управлението заради неочаквана пронизваща болка”, смятат негови колеги и приятели.

По преценка на шофьори - очевидци от колоната автомобили на злополучния участък, колата и рейсът са се движили с не повече от 70 км в час. Изненадващо водачът на форда изпуска управлението и колата с четиримата полита към смъртта.

Експертизи -

медицински и

технически,

тепърва ще

изясняват

причините

за гибелната касапница на пътя.

На 4-ия етаж, където е апартаментът на нелепо отишлите си Захариеви, няма некролог. “Младите - Юлия, детето и съпругът ѝ, заминаха за София преди години. Бабата и дядото също не обитаваха жилището, но не знаем къде са живели”, неохотно разказват съседи.

На стълбището се появява млада жена в черно. Разплаква се, докато отронва няколко думи със съседка от третия етаж. “Толкова добри хора. Трагедията е страшна. Няма ги вече, не ровете в огромната болка”, изричат жените и бързо превъртат ключалките.

“Научихме в понеделник вечерта. Разбрахме, че живеят другаде, но къде точно - не знаем”, обясняват мъже пред голямата многоетажна кооперация с няколко входа.

Нинчо Вълчев, който загуби сина си Даниил и съпругата си Юлия, е в тежък срив. Ще даде показания, когато излезе от кризата, обясниха разследващи пред “24 часа”.

“Връзката между башата и сина беше изключително силна. Нинчо посвещаваше на Даниил всяка свободна минута, за да го възпитава, обучава, водеше го и на тренировки по любимия спорт. (За талантливия малък гимнастик - виж карето.). По-рано Вълчев работеше в Бетоновия възел в Плевен. Отличаваше се като специалист и с човешкото си отношение към колегите.

В София го

забелязаха и

го изтеглиха

на работа в столичен бетонов възел, от фирмата му дадоха апартамент. Той и Юлия бяха щастливи, че отиват в големия град най-вече заради по-добрите възможности за развитие на детето”, разказаха близки на младото семейство.

На поклонението в плевенската черква “Света Троица”, съсипан и разплакан, Вълчев

едва се

държеше

до ковчезите

на скъпите си Даниил и Юлия.

От рода Захариеви съдбата пощади единствено сина им Андрей. Той не е бил във фаталното пътуване. В дълбока покруса, просълзен, Андрей Захариев си взе последно сбогом с майка си, баща си, сестра си и племенника си - пред 4-те ковчега на опелото в черквата.

Повече от час във вторник следобед “Света Троица” се пълнеше със стотици жени и мъже. По лицата на всички се стичаха сълзи, мнозина избухваха в ридания.

Дядото на Дани - Румен Захариев, завършил инженерство, специалност двигатели с вътрешно горене. В Русия срещнал жената на сърцето си Любов Философовна. “Тя е минен геолог, доведе я в Плевен, бяха невероятно семейство, отгледаха дъщеря и син. Преди време се събирахме редовно. После разредихме срещите на 5 години. От фейсбук научихме за трагедията. Дойдохме да ги изпратим в последния им път”, едва промълвяват приятелите.

Братът на Румен не успя да се прости с родствениците си. Владимир Захариев живее със семейството си в Испания от 15-20 г. След страшното съобщение той

получил сърдечен

пристъп и

лекарите му

забранили

да пътува,

обясниха близки.

“24 часа” научи, че 59-годишният Румен Захариев е с корени от село Победа, община Долна Митрополия. “Родителите му имаха къща, след смъртта им Румен и рускинята се настаниха в наследствения имот. Тя се трудеше като шивачка. Захариеви бяха по-затворени хора, прибираха се вкъщи и много-много не общуваха с местните”, коментират в Победа.

Според чиновници Захариеви нямат адресна регистрация в кметството на с. Победа. “Виждали сме сина им и внучето да се появяват от време на време. Зървали сме ги от разстояние, идваха си като гости, затова не ги познаваме”, лаконични са хора от селото. От кметството също дойдоха на поклонението в Плевен.

Спортисти за малкия Дани: Няма да те забравим, шампионе!

“Няма да те забравим никога, малък шампионе. Завинаги ще останеш в сърцата ни”. Тези думи са написали скърбящите спортисти на клуба по спортна гимнастика, чийто състезател е бил и Даниил Вълчев.

9-годишното момче загина в свирепата катастрофа заедно с майка си, дядо си и баба си.

“Детето беше много перспективно!”, категоричен бе пред “24 часа” Илия Янев, личният треньор на Дани.

“Дани има призови места в международни турнири. Той бе част от отбора ни в малката възраст до 10 г., който има в своя актив първи и втори места от държавни първенства. Момчето винаги е било на много високо ниво, демонстрираше изключително добра дисциплина и много се стараеше. Аз самият още съм в шок след случилото се и ми е трудно”, каза треньорът.