Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

След продажбата на Неймар за 222 млн. евро вече няма спирачка за трансферите, граничещи с лудостта

В научнофантастичните трилъри всичко лошо за човечеството тръгва от някоя модерна лаборатория. Там хората с бели престилки забравят да затворят клетката на маймунката, която току-що е била инжектирана с ново биологично оръжие. Впоследствие милиарди умират, а оцелелите се чудят къде да се скрият.

Тези дни две супермодерни футболна лаборатории се наговориха и създадоха вирус, който заплашва да унищожи футболна Европа или поне да нанесе невиждани опустошения, които ще трябва да бъдат предолявани с години. В ролята на немарливите доктори, пуснали гибелната зараза, се оказаха шефовете на ПСЖ и "Барселона". Двата клуба осъществиха трансфер на стойност 222 млн. евро и така поставиха началото на края.

След продажбата на Неймар вече нищо няма да е същото. Трансферният пазар тотално се е побъркал точно като онези зомбита, които преследваха Брад Пит в "Z-та световна война". Цените скочиха до небесата и продължават да растат.

УЕФА и ФИФА кършат ръце и предупреждават, че си имат правила за финансов феърплей и ще наказват жестоко. Само че никой не се вълнува от заплахите им. Вирусът е пуснат, а лудостта се прехвърля от клуб на клуб, антибиотик трудно ще бъде открит.

Първи превъртя сериозно не кой да е, а многоуважаваният по цял свят английски гранд "Ливърпул". Колегите им от "Барса" си бяха направили тънката сметка, че ще продадат Неймар и с парите ще си купят звездата на "мърсисайдци" Фелипе Коутиньо. Хитрите испанци пресмятаха, че ще дадат от 60 до 80 милиона за Коутиньо, но ще им останат още поне 140 млн. от европейската валута за още класни попълнения.

Само че сметките им са криви. Вирусът е пуснат и вече нищо няма да е както преди. "Мърсисайдци" обявиха, че няма да продават голямата си звезда, но в крайна сметка подсказаха, че биха променили желязната си позиция за около 150 млн. евро.

В Англия ясно и просто заявяват: „Няма как да ви дадем най-добрия си футболист за някакви си 70-80 млн., след като онзи ден сте получили 222 млн. за вашия най-добър играч. Подобен ще е отговорът и на всички други отбори, от които „Барселона” иска да купува. Каталунците си правеха сметка да привлекат Осман Дембеле от „Борусия” (Дортмунд), но и там удариха на камък.

И там ще трябва да дадат над 100 млн., ако искат въобще да им обърнат внимание на поканата за преговори.

Любопитното е, че и двата желани от „Барселона” играчи повече от всичко на света искат да играят в испанския гранд и вече бойкотират сегашните си отбори. Коутиньо например отказа да играе в първия мач на „Ливърпул” от английската Висша лига и без него „мърсисайдци” стигнаха до 3:3 с „Уотфорд”. Дембеле също се прави на луд и не иска да тренира със съотборниците си. Само дето шефовете им се инатят и дори са готови да ги закотвят на пейката само и само да не ги дадат на „Барселона”.

Сякаш всички са се наговорили срещу „Барселона” и ще направят всичко възможно да източат до последното евро рекордната сума, която беше платена за Неймар.

В Испания обаче са категорични, че босовете на „Барселона” имат най-малка вина за случилото се с Неймар. Те просто нямаше какво да направят, след като от ПСЖ платиха предвидената в договора му откупна сума, а самият играч също се полакоми за тлъстите пачки. Големите злодеи се оказват шейховете, които управляват ПСЖ и които не се замислиха каква буря ще предизвикат, счупвайки всички рекорди на трансферния пазар.

Техните действия вече си имат и конкретни последствия, които също нямат нищо общо с нормалността в европейския футбол. „Реал” (Мадрид) наприимер заложи клауза в новия договор на Иско, според която всеки клуб може да го вземе с преговори, ако плати 700 млн. евро! Това е ясно и категорично доказателство какво точно се случва с големите европейски грандове след трансфера на Неймар в ПСЖ.