Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: UMBRELLA BAR MAGAZINE
СНИМКА: UMBRELLA BAR MAGAZINE

Легендата на националния отбор, ЦСКА и “Барселона” Христо Стоичков даде интервю за списание Umbrella Bar Magazine, което ви предлагаме.

- Легенда, съпруг, баща и дядо - коя титла е най-тежка за вас? И защо?

- Ако под “тежка” визирате с най-голяма стойност, може и да ви изненадам, но съвсем не е легенда. Нея съм си я изстрадал и заслужил, а другите са ми дар от Бог и винаги ще се стремя да съм достоен за тях!

- Имате прекрасно семейство, носител сте на най-големите футболни отличия, омъжихте дъщерите си, радвате се и на внучка. Има ли нещо в този живот, което още копнеете да изживеете?

- Нямам право да искам повече от това! Благословията ми не е талантът, а семейството!

- Знаем, че тайната на левачката няма как да ни я разкриете, но поне кажете каква е рецептата за щастлив и дългогодишен брак?

- Благодаря на Марияна, че тази левачка не ми коства любовта ни и семейната идилия. Много компромиси е правила в името на съвместния ни живот и футбола. За пореден път ще ѝ кажа едно огромно “благодаря”, защото тайната е в нейната търпимост и отдаденост!

- Имате ли някакви страхове?

- Както виждате, не ме е страх нито от мечки в гората, нито от журналисти, нито от топки... Но и аз съм човек и с напредването на годините ме е страх от неизбежното, от загубата на скъпите ни хора.

- За последната година и половина неколкократно зарадвахте българската публика с грандиозни футболни мачове. Какво е чувството да се връщате на терена на 50 и...?

- Емоцията е същата, като на 20 и... страстта и привличането към терена никога не остаряват. Мога само да си пожелая един ден да ви споделя какво е усещането на 70 и...

- Родил ли се е новият Стоичков, някой от българските таланти смятате ли, че има шанса да се докосне до вашите успехи?

- Много бих се радвал! Искам и аз да изпитам онази гордост, която поколения наред изпитват. Може да не е един, а да са много, желая им здраве, хъс и целеустременост.

- Какво е за вас ЦСКА?

- Нещото, което, като го чуят ушите ми, разтупква сърцето ми. Институция без аналог!

- Бихте ли се завърнали да живеете в България и какво най-много ви липсва в Америка?

- Не искам да ме разбират погрешно хората, но сякаш съм намерил своето място и в Маями се чувствам добре, не бих го нарекъл “у дома”, но е мястото, където моето семейство е щастливо и спокойно.

- Какво ще пожелаете на читателите?

- Пожелавам им да имат мечти, да дерзаят за сбъдването им и да оставят винаги положителна следа след себе си!