Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Сините” са склонни да плащат около 25 хил. евро месечно на заместника на Ники Митов. Големи имена преговарят с боса Спас Русев.

Някак странно “Левски” се активизира да прави отбор по никое време. Евротурнирите вече са лош спомен, първенството е в разгара си, а тимът от “Герена” подписва усилено с футболисти и дори се зае да търси нов отбор. Лошата новина е, че подобни промени по никое време едва ли ще се отразят благотворно на резултатите.

Добрата новина е, че “Левски” очевидно реши да вдигне качеството и започна да привлича имена, които са известни и извън пределите на Балканския полуостров. Първо в отбора пристигна юношата на “Барселона” Жорди Гомес. След това беше привлечен и бившия играч на “Манчестър Юнайтед” Габриел Обертан, а не бива да се подминава и трансферът на халфа Нелуц Рошу, който дойде от румънския шампион “Виторул” (Констанца).

Голямата интрига обаче се завърза около новия треньор на “Левски”. Защото имената, които се спрягат, наистина си заслужават вниманието. И подсказват, че босът на “сините” Спас Русев и хората зад него са решили да не си играят на дребно и да потърсят коренна промяна. Такава очевидно е необходима след неубедителното представяне на Николай Митов на капитанския мостик. Митов може и да има велики идеи за бъдещето на клуба, но въобще не успя да ги наложи навреме, а няма кой да го чака до края на първенството. Той си има своето оправдание, че му доведоха новите футболисти в последния момент и нямаше как да ги направим сплотен отбор. Може и да е прав, но в съвременния футбол оправданията и отсрочките са забранени думи.

“Синя” България очакваше смяната на Митов, но очакваше също така той да бъде заменен от някое от добре познатите лица по нашите географски ширини. И точно тук босовете на

“Левски” успяха да изненадат всички с имената на специалистите, които са най-желани за заместници на Митов. Аврам Грант и Делио Роси са добре познати в цяла футболна Европа. Първият стигна с “Челси” до финала на Шампионската лига, а вторият направи име в Италия, където спечели Купата на страната с “Лацио”. И двамата дойдоха на крака при Спас Русев, за да преговарят за бъдещето си. До редакционното приключване на броя не стана ясно какъв е изборът на боса на “сините”.

Ясно е обаче, че новият капитан на кораба буквално ще бъде позлатен за българските стандарти. Очаква се заплатата на следващия треньор на “Герена” да надхвърли 25 хил. евро на месец. И това е без премиите за постигнати успехи. Наистина страхотна заплата на фона на възнагражденията, които получават треньорите у нас с български паспорти. Но у нас винаги е било така – чужденците се тачат повече от родните кадри и съвсем естествено са по-добре платени.

Кои са предимствата на Грант и Роси, четете в хартиеното издание