Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

l Комбинацията ликвидира дори най-разпространените метастази

l Вече има напълно излекувани пациенти, включително от левкемия

l Лечението излиза 12 евро за 6 седмици на фона на 25 хил. евро на сегашните препарати

Лекар в Германия твърди, че слаба концентрация на метадон, добавен към химиотерапията, унищожава всякакъв вид тумори. Ефектът е особено положителен при злокачествените образувания в мозъка. Лечението, което струва центове, се критикува остро от свързани с фармацевтичния бизнес производители на скъпи препарати, чиято ефикасност е повече от спорна.

Откритието е на д-р Клаудия Фресен, която е химик в Института по съдебна медицина в Университетската болница в Улм. През 2008 г. тя извършва наблюдения в лабораторията, че раковите клетки умират доста бързо, ако комбинира лечението с метадон. Всички опити с животни показват един и същ резултат. Което й дава

основание да експериментира

и с пациенти.

Д-Р КЛАУДИЯ ФРЕСЕН
Д-Р КЛАУДИЯ ФРЕСЕН

Така вече повече от 10 г. отделни лечебни проучвания сочат, че използването на метадон с химеотерапията има успех. Картотекирани са над 350 пациенти, чиито ядрено-магнитни изображения са показали значително намаляване на метастазите и пълно изчезване на единичните тумори. Всички тези хора са били изписани от болниците като безнадеждни случаи, за да умрат по домовете си.

Сабине Клоске е един от тях, но живее втори живот. Преди повече от две години тя е диагностицирана с глиобластом. Това е бързо растящ злокачествен мозъчен тумор, който се счита нелечим. Неврохирургът, който й направил операция, й казал, че скоро ще се появят разсейки. Според прогнозите Сабине имала между 12 и 15 месеца живот. Лекарите я посъветвали да направи нещо вълнуващо, като околосветско пътешествие в очакване на смъртта. Това буквално

взривило

света на 36-годишната жена.

“Това беше много, много лошо! Ужасно се страхувах. Изпаднах в депресия и седмици наред единствената ми мисъл беше има ли надежда”, споделя Сабине.

Сабине Клоске е категорична, че дължи живота си на чудо и това чудо е лекарство, което обичайно се използва за лечение на наркозависими - метадон. Сабине приема всеки ден в допълнение към химиотерапията по 35 капки от него и е уверена: "Усещам, че съм жива, че съм аз и няма нужда да умирам!"

Днес тя може да се похвали, че вече две години туморът "не се е върнал". Това е повече и от най-оптимистичните прогнози на медиците.

"Метадон към химиотерапията постига 100% клетъчна смърт на раковите клетки и това е факт вкючително при пациенти, при които туморът е метастазирал", категорична е д-р Фресен.

Същото се случва и с Торстен Бусш. 44-годишният хирург страда от рядка форма неизлечим рак.

Само 5% от засегнатите от него преживяват

петата година

след диагностицирането. При Бусш към момента на диагностициране метастазите са разпространени в цялото тяло - в костите, черния дроб, лимфните възли и цялата коремна кухина.

"Когато видях през септември с рентгенолога снимки, си помислих: Хубаво е, че си купих бански костюм. Няма да имам нужда от нов. Бях почти мъртъв", споделя Бусш. За него било най-трудно да съобщи на съпругата си този факт, както и да предвиди колко време изобщо му остава.

Той веднага започва химиотерапия. След като преживява първата година, получава втори курс на химиотерапия. През цялото това време той изпитва непоносима болка в гърба и горната част на корема, което му позволява само да стигне

от спалнята до дивана и да чака денят да отмине.

Хирургът случайно разбрал за резултатите в болницата в Улм и поискал онколог да му предпише метадон. Отговорът на лекаря бил: "Има търговски препарати с метадон, но те не са лекарство. Само заместват наркотика".

Въпреки това докторът се сдобива с метадон, който е с необходимата концентрация за лечинието на тумори. Въпреки тежката прогноза докторът все още е жив.

Изследователите показват примери с пациенти, при които дори големи тумори в мозъка, незасегнати от останалите терапии, след тази с метадон напълно изчезват. Друг пациент вече няма и спомен от метастазите в черния дроб Изследването показва, че метадонът може да засили ефекта от химиотерапията драстично при много различни видове рак.

Този механизъм на действие вече е описан през 2014 г. след експериментите на изследователите.

Въпреки обещаващите резултати в лабораторията, фармацевтичният бизнес не проявява интерес към перспективното лечение с метадон. Някои дори направо го отхвърлят с клишета от типа:

"Представените случаи на оздравели пациенти не са доказателства, защото липсват клинични проучвания."

"Ефектът при хора не е ясен. Не е ясно какви могат да са потенциалните нежелани последствия."

"Терапията с метадон досега е била само експериментална."

Коментарите са на д-р Волфганг Вик от Университетската болница Хайделберг и говорител на Асоциацията по невроонкологията. Той е

категоричен противник на пробива и скептик:

"Експерименталното лечение означава, че няма необходимата база данни, за да бъде прието като регламентирано лечение на пациенти с мозъчни тумори." Случайно или не, този лекар е бил член на екипа за одобряване на вече популярен препарат, използван за лечението на рак.

Вероятно затова в гилдията се заражда спор. На точно обратното менние е д-р Ханс-Йорг Хилшер. Той е директор на хоспис от 1999 г. и оттогава работи с предполагаемо опасния метадон. Препаратът от години е одобрен в Германия като болкоуспокояващо. При терапията против туморите той се използва в изключително малки дози. Така

страничните ефекти са сведени до минимум.

Докторът е категоричен: "Забелязал съм през годините в хосписа, че използването на метадон реално удължава живота на пациентите. Същият извод прави и медицинската служба. "

Пример за това е Андреа Maнхилен. Каква е нейната история четете в хартиеното издание на "168 часа".