Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Светослав Рьорих и Людмила Живкова създават “Знаме на мира”

Философското учение “Жива етика” или Агни йога, наричано също Бялото братство, е създадено от съмишлениците на основателката на Теософското общество Елена Блаватска - руснаците Николай и Елена Рьорих, живеещи в Индия. Синът им Святослав Рьорих, който поема факела, идва в България и е

удостоен с висока държавна награда.

Той е съинициатор на започнатите от Людмила Живкова национални програми за естетическо възпитание и на международната детска асамблея “Знаме на мира”. Подарява на България над 400 картини на Николай Рьорих, дори сериозно се обмисля създаването на център на негово име. Апропо “Знаме на мира” е другото име на Вашингтонгския пакт, международен договор за закрила на паметниците на културата, иницииран от Николай Рьорих и подписан на 15 април 1935 г. в кабинета на президента на САЩ Франклин Рузвелт в Белия дом от представители на всички държави–членки на Панамериканския съюз.

Програмната картина на Рьорих е “Великата майка на знамето на мира”. Няма как древната богиня

да не намери

място в НДК.

Ванга казвала: “Няма разлика в минало, настояще и бъдеще.” А също: “Истината за света трябва да се търси в старите свещени книги”. Самата Людмила Живкова смятала ясновидката за

канал на енергията

на Огъня,

а Агни йога - за генератор на психическа енергия, надминаваща всички енергии.

Дали е повлияна от дългите часове разговори с Людмила, е трудно да се каже, но най-ясните видения на Ванга са за това учение. Те са предадени в книгата на руснака Валентин Сидоров “Людмила и Ванга”: “Всички религии един ден ще изчезнат! Ще остане само учението на Бялото братство. Като бял цвят то ще покрие Земята и благодарение на него хората ще се спасят”, била казала пророчицата пред автора.

Казано e през 1978 г. Людмила Живкова отива при петричкия оракул след жестоката катастрофа, която преживява през 1973 г .