Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Захариева увери своя домакин, че има заделени 25 милиона евро за строежа на двата лота от пътя и скоро ще започне процедурата по Закона за обществените поръчки. Снимка: Георги Милков
Захариева увери своя домакин, че има заделени 25 милиона евро за строежа на двата лота от пътя и скоро ще започне процедурата по Закона за обществените поръчки. Снимка: Георги Милков

Кога ще е готова магистралата от сръбската граница до София, за да могат нашите туристи да ходят по-лесно до Созопол и Черноморец. Това попита президентът на Сърбия Александър Вучич българския вицепремиер и министър на външните работи Екатерина Захариева, която започна балканската си обиколка със среща с държавния глава в Белград. Вучич отбеляза, че туристите трябвало да бъдат насърчени, а сърбите обичали да ходят на море в България.

Без връзки помежду си не съм сигурен, че ще успеем да се развиваме, допълни Вучич.

Захариева увери своя домакин, че има заделени 25 милиона евро за строежа на двата лота от пътя и скоро ще започне процедурата по Закона за обществените поръчки.

"Благодаря на вас и на Бойко за подкрепата за европейския ни път. Сръбските граждани очакват да разберат дали е реалистично да се присъединят към ЕС относително скоро", заяви Вучич.

Захариева го увери, че България подкрепя искането на Сърбия да получи ясен график за европейската си перспектива и предложи експертна помощ от София в преговорния процес.

"Започвам Балканската си обиколка от Белград. След Дубровник и Солун днес е третата ни среща с вас за 45 дни, откакто сте президент. Това е знак колко е важно за България разширяването на Европейския съюз на Балканите. И това наистина ще е приоритет за българското председателство", каза Екатерина Захариева на сръбския държавен глава.

Утре програмата на външния министър на България продължава със срещи с колегата й Ивица Дачич, правосъдния министър на Сърбия Нела Кубурович и премиера Ана Бърнабич.