Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Президентът Тръмп казал на г-жа Макрон, че е в страхотна форма. Това се нарича комплимент. Според една група шумни, войнстващи политкоректници, това било много обидно. CNN казва, че е вредно за американските интереси в чужбина. Съсипал бил щатите с този коментар, обиждал всички жени по този начин и т.н. Гардиън го обявява за сексизъм, Асошийтед прес намеква, че Тръмп я засяга на темата възраст, сиреч възрастна била, в Туитер искат да го застрелят, защото изобщо коментирал фигурата ѝ и така нататък.
Откога стана вредно да кажеш, че някой изглежда добре? Защо комплиментите са обидни? Ако беше казал, че е в ужасна форма и на години вече, по-добре ли е?
В Лондон вече нямало да пускат в метрото съобщения, които започват с обръщението ,, Дами и господа...", щото можело да обидят някой, дето не е ни мъж, ни жена. Добре, как да се обръщат тогава?
Има немалка група хора, които твърдо вярват, че земята е плоска. Сега и глобусите ли ще забранят, да не нараняваме чувствата им? Ми щото си е обидно за тях, как така има глобуси, а дискове няма?
Всяка идея, доведена до крайност, става абсурдна. Просто демонстрирам. В Канада записали първото бебе без пол при раждане, щото родителят бил травестит и искал бебето да няма пол, само щяло да реши по-късно какво е. Този родител бил и учител в местното училище. Как ви се струва? Какво мислите, че преподава на тези деца?
Веднъж една състудентка ми каза, че не трябва да ѝ отварям вратата, било сексизъм, феодален обичай, който унижавал жените, щото излизало, че били слаби и не могат сами да си отворят. Пуснах вратата и тя я прасна по носа. Ми така де, женският нос да не е по-кекав от мъжкия? Равноправие да има.
Сега ще забранят сетовната любовна лирика, там е пълно с комплименти. Родните равноправници как не са се сетили да скочат на Яворов и Дебелянов, ярки сексисти, само обиждат жените. А Христо Фотев трябва да го горят публично, той пък повтаря до несвяст колко е хубава жената.