Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Григор Димитров отпадна на осминафинал на "Уимбълдън" след загуба 4:6, 2:6, 4:6 от рекордьора по титли от "Големият шлем" Роджър Федерер (Швейц). 

- Роджър ли бе в страхотна форма, или смятате, че можехте да дадете повече от себе си?

- Определено съм разочарован от резултата. Не играх най-добрия си тенис. Разбира се, когато срещу теб е Роджър, особено на трева, е много трудно. Да, много съм разочарован от себе си, защото не играх по-добре. Направих много непредизвикани грешки, а първият ми сервис не бе ефективен. Без тези оръжия никога не е лесно да играеш срещу него.

- Той ли бе причината да не играете по най-добрия начин?

- Не. Отдавна за мен напрежението от такива мачове не е решаващ фактор. Аз излизам на корта, за да спечеля, разбира се. Няма значение кой е срещу мен. Трябва да съм в състояние да покажа моята игра и да съм сигурен, че ако спечеля, ще го направя със собствени усилия, а при загуба ще се сърдя само на себе си. Но в този мач нищо не ми вървеше, абсолютно нищо. Срам ме е от това. Чувствах, че се движа в правилната посока. Физически съм много добре, а в предишните мачове спечелих без особени усилия. Но смятам, че трябва да приема нещата такива, каквито са. Трябва да продължавам напред и да се подготвям за това, което ми предстои.

- Как оценявате представянето на Роджър? Какви са шансовете му по-нататък?

- Честно казано, не искам да давам оценка само след един мач. Не искам да коментирам. Втората седмица едва започна. Разбира се, с всеки мач се чувстваш все по-уверен. Смятам, че той игра добре, най-вече във втория и третия сет. В първия и двамата бяхме леко сковани и се опитвахме да намерим играта си. Е, той я намери по-бързо от мен. Според мен сервисът му помогна най-много да ме победи.

- В мачове като този какво е значението на първия сет?

- Определено изиграх слаб гейм при 4:4. Пропуснах няколко топки само с по един инч (2,5 см - б.р.). Нещата много лесно можеха да се развият по друг начин. Пак казвам, честно, няма какво толкова да говоря за този мач, след като дори не съм взел сет. Както вече казах, не можах да покажа моята игра. В края на мача се чувствах малко по-добре, стигах по-лесно до топката, но и това на практика не ми помогна.

(Въпросите и отговорите са от официалната пресконференция.)