Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Видях дюшек с описание на 15 начина да се самоубиеш, без да се брои удавянето

Днес видях надуваем дюшек. От едната му страна бяха описани на всякакви езици, около петнадесет начина да се самоубиеш с дюшек, без да броим удавянето. Огледах го пак - дюшек, не е адско устройство за взривяване.

От другата страна имаше картинки, онагледено беше това с разнообразните и интересни възможности да се довършиш, докато си на почивка. Това е така, защото се оказва, че неграмотните самоубийци са силно ощетени и репресирани в нашето общество.

Евростат вероятно са публикували изследване, в което ясно се вижда, че неграмотните самоубийци пропускат между 10 и 14 начина да се гътнат, в различните страни. Поради което Брюксел е пуснал евродиректива, наречена „Европа приветства азбучно ощетените граждани с тенденции за съкратена животопродължителност" - така е правилното название - и вече се взимат мерки да се подобрят, как да кажем, шансовете на това малцинство.

Всички производители са длъжни да слагат картинки, малки тонколонки със звукозапис на 45 езика, 27 диалекта и няколко африкански наречия, както и холограми със жестомимичен превод, в случай че има и глух неграмотен самоубиец. Така се дава равнопоставен избор за тези хора, а Еврокомисията определя Първи юли за ден на солидарност с неграмотните самоубийци.

Провежда се парад, под надслов ,,Сички ше Oмрем", видни общественици и фондации излизат заедно на манифестацията, в подкрепа на правата на неграмотните самоубийци. Защото нашата консервативна, писмена култура е подтискала с векове тези хора, сега е време да го признаем вече.

И ето, дюшекът беше нашарен с картинки като Якудза, хем жълт и червен, закачлив за лятото, хем пълен с рисунки на умрели хора, барабар с указания как точно да се докарат до там. Абе екстра е.

От фейсбук

Коментара ()

Вашият коментар