Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Двама цигани от врачанското с. Борован с дебели крими досиета пребили от бой полицай от районното управление в Бяла Слатина. За побоя, станал в събота вечерта, се разбра от запис на видеокамерите на хранителен магазин в центъра на селото.

Работещият в участъка в Борован 35-годишният полицай Георги Ц. влязъл да пазарува цивилен в магазина и веднага бил разпознат от бандитите. Те го засекли между стелажите на магазина и започнали да го налагат жестоко с ритници и юмруци , личи от ведеозаписа на охранителната камера, с който разполага врачанския в. „Конкурент“. Преди време полицаят разследвал поредните криминални прояви на двамата цигани и вероятно това е предизвикало гнева им.

При опит да се измъкне от циганите , хванатият в засада полицай паднал и съборил стелажи в магазина, което предизвикало вниманието на собствениците и пазаруващите. Според очевидци на екшъна пребития изгубил съзнание за кратко след побоя и бил откаран с линейка до спешния център в Бяла Слатина, където му оказали медицинска помощ.

От врачанската областна полиция дори не споменаха за инцидента в редовния си бюлетин, отказаха коментар и след като се разбра за побоя с мотива, че се проверява дали изобщо е имало такъв случай. Стана ясно обаче, че след инцидента са задържани двамата цигани М. М. на 44 г. и А. А. на 36 г.