Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В следващите седмици и месеци ще се говори много за филма на Оливър Стоун "Интервюта с Путин". За да имате контекст - той има особена "слабост" - финансира се от аржентински продуцент, който разбира се получава парите от съответните диктатори - към подобни филми за Кастро, Чавес и напоследък Сноуден.

Стоун е голям режисьор, но не нито първия, нито последния, който ще оттъргува таланта си за да обслужи нечия теза. Полезните "идиоти" на Ленин си имат своето съвременна проекция. В интерес на истината, съм благодарен на този филм, защото действително има матрично възприятие на Путин - и няма как да бъда другояче - кой друг западен лидер е бил седемнадесет години на власт. Това като минимум означава липса на избор и пленена демокрация.

Прочетох някои въпроси и отговори от този филм и ми прави впечатление, че е програмирано добронамерен към Путин - не задава трудни въпроси или ако ги задава той е за да даде възможност за отиграване на топка. И това може да има само едно обяснение - има рамки, в които може да работи.

Не е първи път, в който работи и за Москва - вижте този филм, в който просто утвърждава версията на Кремъл за Киев - Майданът бил дело на ЦРУ. Направо извадено с нафталин от съветските времена.

Класика от хибридната война на Кремъл - там където съветските пропагандатори наблягаха на идеи и дълг към родината, Путин плаща и прави бизнес. Оливър Стоун няма да бъде вкаран в затвора в САЩ като се върне. Такава би била съдбата му ако беше направил филм за Порошенко, който да бъде излъчен по прайм тайм руска телевизия и беше разбира се руски гражданин.

Коментарът е от фейсбук