Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илияна Йотова и Корнелия Нинова на конференцията "Европа отново на път". Снимка: Пиер Петров
Илияна Йотова и Корнелия Нинова на конференцията "Европа отново на път". Снимка: Пиер Петров

"България е единствената стабилна държава на Западните Балкани." Това заяви вицепрезидентът на България Илияна Йотова на дискусия "Европа отново на път".

"Ключовата дума днес безспорно е сигурност", каза Йотова. По думите ѝ на първо място в Европа трябва да се разгледат социалната сигурност, като се направи икономически анализи на проблемите довели до кризата преди 10 години. Тя заяви още, че нито една от европейските институции до момента не е дала отговор на въпроса как да се осигурят стабилни работни места и икономическа стабилност на съюза.

"Трябва да говорим за еврофондовете. Те са единствената политика, която се чувства от европейските граждани и българите", категорична бе Йотова, като изрази мнението си противно на изказването на президента на ПЕС Серегей Станишев.

По думите на Йотова основните точки, които България трябва да преразгледа по време на председателството са външната и вътрешната политика на страната, както и мигрантския проблем.

"Постоянно чуваме - Je suis... Поредната европейска столица, поредният европейски град. Ще изкажа една по-смела идея. Трябва да бъде преразгледана главата в ЕС за сигурност и да бъде променена. Да осъзнавам колко трудно е това. Очевидно вече не работи. Доказателствата за това са явни и то с цената на много жертви", заяви Йотова.