Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Преди няколко години в мрежата се появи видео, което даде плод за нови конспирации на любителите на мистериозните теории. Германски учени в продължение на 4 дни правят клип на Луната и забелязват, че по повърхността й "пробягват вълни", сякаш някой непрестанно актуализира картината.

Оказва се, че колкото и налудничаво да звучи, това далеч не е първия подобен случай, който документира подобно явление. Множество любителски камери и телескопи са уловили странните вълни. 

Ала как може да се обясни това? Има няколко възможни теории, според любителите на конспирациите и  те няма да се харесат привържениците на конвенционалната картина на света.

Според една група от хора, Луна в орбита около Земята няма, а само една холограма, която да създава облика на нейното присъствие. Според тях, от проекта дори са спестили ресурси, защото са използвали така наречената е плоска проекция. Тя е най-примитивния вид холограма, който не дава дълбочина на предметите. И точно поради тази причина, виждаме само половината повърхност на Луната, а "тъмната й страна", не. 

Според други конспиратори, около Земята в действителност обикаля обект, чиито размери съответстват на тези на Луната, но никой не иска обликът му да бъде разкрит пред хората. И в този случай, нечие правителство използва холограма за да замаскира това, което наистина става в небето над нас.  Според тази група хора, всички държави, които са изпратели своите летателни апарати в Космоса са наясно с тъмната тайна на спътника ни и са се обединили в това, да държат обществото в неведение.

С тези теории, конспираторите си обясняват и защо човечеството така и не стъпи повече на Луната след Армстронг и защо апарати и сателити се изпращат в дълбокия Космос, но не и до най-близкия на Земята обект.  В своя защита те задават и въпроси, които биха накарали дори най-здравомислещия човек да прояви капка съмнение, като например: "Защо всички снимки на Луната са с такова отвратително качество и  защо всъщност астрономите, които притежават модерни телескопи, не могат да направят снимки на лунната повърхност с качество, сравнимо с това на кадрите от Марс или от земните сателити. Защо летящите в околоземна орбита сателити са в състояние да направят снимка, на която може да се види номер на кола, а лунните спътници снимат в такава резолюция, която дори не си струва да се коментира?"