Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

И най-дебелокожият политически наглец е длъжен да признае, че мишената на "ИскаПлаче" е Русия. На първите две картинки е дадено разпределението на поразените компютри по държави. Вижте колко са в Русия и колко са в останалите 20 след нея. САЩ изобщо не фигурират в първата двайсетица.

Wannacry по държави. Над 70% от всички поражения са в Руската федерация. Следват Украйна и Индия с по 5-6%, тайван с около 3%, а след него с по 1% и по-малко са Таджикистан, Казахстан, Люксембург, Китай, Румъния, Виетнам, Италия и пр. САЩ не фигурират сред първите 20 държави.

Първата институция, поразена от криптовируса WannaCry е руското външно министерство. Така писаха "Гардиън" и други медии.

“Ако се питате как е бил създаден този ужасяващ зловреден софтуер, то може би трябва да благодарим на NSA за откриването на експлойта EternalBlue, който по-късно е използван за вируса WannaCry и е бил държан в тайна, за да се използва за целите на разузнаването”, пише статията по-долу.

Тук „експлойт“ е неологизъм, означаващ слабо място в софтуера. В случая EternalBlue (вечно синьо) е уязвимо място в Уиндоус. Американската Агенция за национална сигурност (NSA) е разработила вируса „ИскаПлаче“, използвайки слабото място на Windows.

На 9 май Тръмп уволнява шефа на ФБР Джеймс Коми, който води разследване дали Русия не се е намесила и как в изборите на 8 ноември 2016 г., за да направи именно Тръмп президент на САЩ.

На следващия ден, 10 май, във Вашингтон пристига руският външен министър Сергей Лавров. Тръмп кани в Овалния кабинет не само госта, но и руския посланик в САЩ Сергей Кисляк, заради срещи с когото бе уволнен и разследван прясно назначеният съветник по национална сигурност ген. Майкъл Флин.

На 11 май снимките от Овалния кабинет докарват американските медии до истерия.

На 12 май компютрите на руското МВнР блокират. Лавров би трябвало да трепери от гняв и страх за евентуално отмъкнати чувствителни информации. Следват други поразени от "ИскаПлаче" руски държавни институции, банки, болници и пр.

И сега някой иска да ни убеди, че вирусът е бил „откраднат“ от NSA, най-вероятно севернокорейците са го гепили! Не, просто NSA го е употребила по предназначение. Не е ли очевидно?

(От фейсбук)