Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Каракачанов заяви, че техниката ни е остаряла. Снимка: Архив
Каракачанов заяви, че техниката ни е остаряла. Снимка: Архив

В интервю за ТАСС на въпрос как ще се развива сътрудничеството между България и Русия във военната сфера вицепремиерът и министър на отбраната на България Красимир Каракачанов  отговори, че съществуващата техника трябва да бъде поддържана в изправно състояние, но е остаряла. „Появиха се нови образци въоръжение, от които се нуждае и нашият флот, и нашата авиация, и нашата пехота“, подчерта той.

„Смятам, че техниката за флота и пехотата на България трябва да се произвежда самостоятелно, но самолети никога не сме правили и едва ли ще правим в бъдеще. А бойни кораби и бронирани машини ние можем и сме длъжни да произвеждаме сами, решавайки едновременно и проблема за превъоръжаването на армията. Това е скъпо удоволствие, но ние трябва да платим, защото ситуацията по света е много неспокойна“, добави министърът.

На въпрос дали идеята му в България да се въведе задължително военно обучение ще се осъществи Каракачанов посочи, че такова ще бъде организирано в училищата. „Ще решаваме въпроса и за доброволната служба в армията. По въпроса за въвеждането на наборна служба ни предстоят дискусии“, заяви той.