Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ангел Кунчев; Кадър: bTV
Ангел Кунчев; Кадър: bTV

"Докато течеше предизборната кампания аз също съм пил от тази вода. Ще се радвам нещата да се изяснят. Аз съм получил първата информация на 4 април и това е лесно доказуемо. Уран във водата е имало винаги". Това каза в предването "Лице в лице" по bTV д-р Ангел Кунчев, Държавен главен здравен инспектор.

Въпросът е с какви стойности е той, заяви той. Уранът е повишен само в една част от града. Продължаваме изследванията. Не знам колко дълго може да продължи водния режим и хората да се сдобиват с вода от водоноски. Не искам да съм на мястото на бъдещия здравен министър, който ще трябва да вземе много важни решения. Малките отклонения не дават никаква вреда за здравето на хората.

Трябва да пиеш в продължение на 70 години по 2 литра на ден вода от такъв водоизточник, за да има нещо за здравето. Има голяма възможност и в други български населени места да се открият отклонения в нормите. Заклевам се, че не съм знаел за урана във водата в Хасково и не съм крил информацията, за да не загубят ГЕРБ изборите, завърши д-р Кунчев.

Не виждам нищо лошо, че се включих като независим експерт в листата на ГЕРБ в Хасково. Обвиненията от страна на БСП са чудовищни и съм сигурен, че прокуратурата ще докаже тяхната неверност, заяви Кунчев по повод кандидатурата му за депутат от листата на ГЕРБ.