Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Баща й е най-зловещата фигура на Третия райх след Фюрера. През 1929 г. Хитлер го назначава за началник на СС и Химлер започва една жестока касапница, като до края на живота си е в основата на избиването на над 6 милиона души.

От 1936 г. е ръководител на Гестапо – тайната полиция на Третия райх. От 1943 г. е имперски министър на вътрешните работи, а през 1944 г. става командващ на резервната армия.

За дъщеря си Гудрун той е едва ли не хуманист. "Пупи", както я наричал баща й, живее в Мюнхен. Безпределната й преданост към паметта на татко й спечелва възхищението на всички неонацисти

Гудрун Химлер е родена на 8 август през същата тази 1929 г. Повече от 60 г. след смъртта му никой, дори сред последните останали живи есесовци, не би могъл да каже, че той е бил симпатичен, пишат немски издания. Ала за нея той е прекрасен.

Близо 90-годишната Гудрун Бурвиц с невиждан размах събира пари за последователи на идеологията на баща си,

която бе в основата на изтребването на 6 млн. евреи,

твърди “Дейли мейл”.

Вместо да си прекарва спокойни пенсионерски дни, “дъщерята на Гестапо” активно участва в списването на сайтове, организирането на кампании, агитация и ръководенето на крайнодесни формации като “Штиле хилфе” (“Тиха помощ”), допълва британският таболид.

Именно чрез неправителствената организация се финансират сродните сдружения, много от които действат както в Европа, така и в Южна и Северна Америка. Целта на Бурвиц е да държи запален пламъкът на нацизма в световен мащаб, коментира изданието.

Сред най-големите прегрешения, които “Дейли мейл” й вменява, е това, че тя и близките й хора са били ятаци при укриването на военнопрестъпници от Втората световна война. “Правя това, което мога и както мога", е коментарът на Принцесата на нацизма, която прекарва старините си в предградие на Мюнхен, необезпокоявана от немските власти.

В Австрия и в Германия пред аудитория от бивши нацисти и неонацисти, тя обяснява, че Европа е извършила самоубийство, отказвайки да се покори на Райха.