Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Най-големият син на секретаря на Адолф Хитлер Мартин Борман, който също се казва Мартин, става свещеник. Баща му е отявлен враг и гонител на католицизма.

Синът на един от важните заместници на Фюрера опитва да изкупи престъпленията му с молитви към Христа, ала и срещу него самия се появиха смущаващи факти.

Мартин Борман-младши е кръстен през 1947 г. и ръкоположен през 1958 година.

Преди време синът бе обвинен, че преди повече от 50 години е подлагал ученик от австрийския католически интернат на жестоко и продължително във времето сексуално насилие, бидейки в тези години свещеник и директор на училището, писа The Independent.

Над 80-годишния сега Мартин Борман–младши беше обвинен преди няколко години в издевателствата над бившия възпитаник на елитния интернат при манастира "Сърцето на Иисус" в Залцбург. Обвиненията се отнасят за 60-те години.

Жертвата Виктор разказа пред австрийското списание Profil, че когато е бил на 12 години, 30-годишният тогава Борман нееднократно го е насилвал, предупреждавайки го, че ако разкаже за това на други, ще е безполезно, защото "на теб никой няма да ти повярва".

Трима други бивши ученици свидетелствали пред списанието, че Борман и тях е пребивал до кръв. Той обаче упорито отрича и казва, че не си спомня за такива инциденти.

"Аз не мразя баща си. В продължение на много години се научих да правя разграничение на баща ми като личност и баща ми като политик и офицер нацист", казва Борман-младши.

Самият той е бил запален активист на Хитлерюгенд. В края на войната 15-годишният Мартин бил в австрийско селце в Тирол с група деца на висши партийни функционери.

Осем души от тях

веднага се самоубили,

когато научили вестта

за смъртта на Фюрера

"Всеки от нас чувстваше, че е дошло време да умрем", разказва по-късно Мартин Борман-младши. Някой даде пистолет и на мен. Разбрах, че е дошъл и моят ред и излязох на двора. Но там се срещнах с друго момче, малко по-голямо от мен.

Въздухът бе напоен от аромата на треви, пееха птици. Седнахме и започнахме да разговаряме. Ако не се бяхме срещнали тогава, сега и двамата да сме вече в отвъдното."

След дни в селото пристигнали войници на личната охрана на Хитлер, които заедно с оцелелите сътрудници от канцеларията на Борман сформирали групата "Верволф". Смятали да водят партизанска война от планините.

15-годишният Мартин им станал ятак и им носел храна. Много скоро обаче той, тежко болен, припаднал близо до планинска ферма. Намерили го австрийски селяни, взели го в дома си и го отгледали като свое дете, въпреки че Мартин не скрил от тях кой е баща му.

Подобна е била съдбата и на останалите му братя и сестри: всички те са били отгледани в различни семейства в Южен Тирол.