Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Разтърсваща изповед в съдебната зала: Обичах го! Над 500 хил. долара пръснах, за да съм с него по екскурзии. Треньорът му ми струваше $3500

Разтърсваща изповед за вината си за смъртта на мъжа си направи в съдебната зала Анита Мейзер по време на второинстанционното дело срещу нея.

Лъснаха и нови данни, които по незнайни причини никой от разследващите не е взел под внимание и не е проверил. Част от тях пораждат основателни съмнения в неволно причинената от скандалната миска смърт на Николай.

Ето какво каза, хлипайки, пред апелативните съдии на Варна Анита Мейзер:

"Над $500 000 похарчих за екскурзии, за да бъда с него! Плащах му за всякакви треньори.

Той искаше да стане известен в САЩ, да успее. Правех всичко за това Треньорът му струваше $3500.

Това, което се случва тук, е лично отмъщение на сестра му Милена Димова, която се опитва да ме смачка.

Аз обичах Николай. Съжалявам, че не използвах разума си и не попречих на това, което искаше да прави (да къса свинските опашки - бел. ред.).

Не мога да вляза в затвора. Не е честно. Нищо не съм направила.

Признах всичко само

за да се свърши тази

мъка. Не съм го убила.

Това щеше да е ясно, ако не беше сестра му. Тя контролира медиите. Сестра му всяка сутрин пуска лоша информация в медиите против мен. Забрави как идваше в Америка без долар и си тръгваше с пълни куфари.

Ако бях в Америка, сега нямаше да съм в затвора. Това в България, което той правеше, е нестандартно и шантаво. Съжалявам, че се разделих с мъжа на моя живот. Не мога да стоя в затвора, защото не съм го убила!

Него (Николай - бел. ред.) не го слушаше главата. Съжалявам, че не използвах разума си да спра неговото глупаво желание.

Обичах го. Исках

да го имам завинаги

Не ми е трябвал мъртъв.

В момента, като слушам адвокатите на близките му, имам чувството, че са написали сценарий за филм на ужасите.

Майка му и сестра му да кажат какво искат - пари, смърт. Ако искат смъртта ми, ще им я дам.

Сестра му иска

да ми покаже

колко е силна в града.

Казвала ми е, че като съдебен заседател е сменяла листите на прокурорите. Че има връзки в съдебна медицина.

Това, което се случи, е толкова глупаво. Не знам как да го преживея.

Ние имахме планове да живеем на брега на океана. Не знам защо съм тук, а не при него (при Николай - бел. ред.). Срамувам се от всички хора и от вас, че съм обвинена за убийство. Каквото прецените да е наказанието ми, но аз не съм виновна.

Аз дори не мога да си обясня и в момента това, което се случи. Не съм искала да се случи такова нещо с момчето, което обичах толкова силно. Ние имахме невероятна любов, правехме бурен секс. За какво ми е мъртъв?"

И още след прекъсване от страна на съдията, че интимните подробности от живота им не са предмет на делото:

"Винаги съм вярвала, че човек ако не убива, лъже и не краде, няма да се срещне с вас. За мен вие сте земни богове.

Виновна съм за действията, които направих от страх.

Не съм излязла да крия свинските опашки,

с които Николай се удуши. Излязох да ги занеса на майка му и на сестра му. Както решите (към съдиите - бел.ред.). Аз не съм виновна за смъртта му. Тръгнах да показвам на майка му и сестра му свинските опашки и получих видение как ми ги слагат на мен.

Аз останах завинаги без мъжа, когото обичам, мъжа на моите мечти. Бяхме щура двойка, лудувахме заедно...

Само Господ, той и аз

знаем какво се случи.

За мен тези 3 години присъда са равни на 30. Вие, г-да съдии, сте боговете на земята, решете какво да правите с мен! Не всеки може да стане съдия!"

Пропуски, недоглеждане или подценяване на факти пораждат съмнения в целия казус.

Нямаме представа защо разследването е приключило за броени дни. Все пак става въпрос за тежко деяние и към него би трябвало да се подходи с повече професионализъм, коментира пред "168 часа" Иван Томов - адвокат на сестрата на убития Николай Димов.

Както "168 часа" единствен писа, на заседанието пред апелативния съд адвокатите на майката и сестрата представиха съдебномедицинска справка, изготвена от уважавани патоанатоми по искане на близките.

Заключението в нея е, че

Николай не е поставил сам свинските опашки, а смъртта му не е неволно причинена Самата Мейзер се призна за виновна по обвинението за причиняване на телесна повреда и последвала смърт по непредпазливост. Получи наказание 3 г. лишаване от свобода заедно със скалъпеното обвинение, че е предлагала подкуп на полицай.

Какво сподели единствено пред "168 часа" адвокат Томов четете в хартиеното издание