Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Васил Иванов не даде доказателства, че директорът на новините в Нова тв Дарина Сарелска, е изнасяла информация на кмета на Неделино, докато той го разследва.

Каза, че в ДАНС са му дали бележка, че Сарелска е къртица, защото е роднина на областния управител от ГЕРБ и е изнасяла на кмета в телефонни разговори информация за хода на разследването. За това твърдение, Васил не приведе доказателства - звук, картина, спрян материал. Факт, неоспорим и видим е, че разследването е излъчено, а части от него - над 37 пъти в различни предавания на Нова ТВ, под ръководството на Сарелска.

Бележка, подхвърлена в ДАНС, нарочване на Сарелска, заради роднинство с депутат от ГЕРБ, е манипулативно, но не и истинно. Телефонните записи от лични разговори на Васил с Марин Николов, Антон Събев и Силва Зурлева, са предимно със съдържание, в което Васил Иванов твърди, че е цензуриран, а от другата страна се чува- "аха" или "да".

Запис с Дарина Сарелска не е излъчен. Силва Зурлева потвърждава в този разговор, че на среща в ДАНС, прокурорка /име не се споменава/, е подала бележка с името на Сарелска. Каква е била тази среща в ДАНС, не става ясно. Окончателен разговор за последната идея на Васил, за интервю със съдия от Хасково, не е проведен със Сарелска. Дотук това са просто факти.

Колеги, зрители и читатели, нека се концентрираме върху доказателствата. Втори паралелен сюжет - Сарелска забранява разследвания за обществени поръчки, след победата на ГЕРБ на местните избори 2015а. Връзка между фактите за обществената поръчка, получена от девера Славов в периода, когато не е депутат, от кмета на Златоград /ГЕРБ/ за 57 хиляди лева, и работата на Васил в НОВА, под ръководството на Сарелска, няма. Внушението беше, че Сарелска спира разследвания за обществени поръчки, защото девер й е изпълнител на поръчка, дадена от кмета на Златоград.