Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Президентът Радев с официален коментар за оттегления проект за изборни промени Румен Радев

В последните дни ескалира напрежение по отношение на проекта на Закон за допълнение на Закона за българското гражданство и предвидените промени в други закони. Това съобщение разпространиха от името на президента Румен Радев от неговия пресцентър.

"Още в началото на своя мандат заявих, че няма да мълча и бездействам, когато се засяга суверенитетът на България. Станахме свидетели на засилващи се опити за външно вмешателство в нашия изборен процес. В последната предизборна кампания партиите се наддаваха с радикални предложения, включително за отмяна на двойното гражданство. Но след вота, загърбиха темата. Проблемът обаче е налице. Той може да бъде решен само със закони, които гарантират както конституционните права на българските граждани, така и сигурността и независимостта на българската държава", казва Радев"

"Напомням, че България е парламентарна република и всички закони се приемат в Народното събрание. Президентът не внася законопроекти, но това не означава, че не е съпричастен и отговорен към особено важните за обществото и националната сигурност проблеми", допълва президентът.