Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Световният шампионат тази година гарантирано ще е непредвидим. Предвиждането на "168 часа", че основната битка ще е "Мерцедес" vs, "Ферари", се потвърди стопроцентово, при положение че разместим имената на двете конюшни.

Защото на "Албърт парк" италианците пристигнаха с оптимизъм, а си заминаха в еуфория, след като за първи път от 2007 г. насам Скудерията спечели първия старт за годината и сложи точка на абсолютната доминация на "Макларън" (4 победи) и "Мерцедес" (2).

Това състезание е първото, в което "Ферари" е на равнището на "Мерцедес", от началото на ерата на турбохибридните мотори V6.

Страницата в историята на Ф1 е обърната - с нови правила и без менторството на 86-годишния Бърни Екълстън във вечната "най-добра поддържаща роля", с нови собственици и болиди, определени от пилотите като "истински чудовища". Без каквото и да е преувеличение!

Но на "Албърт парк" се усети и това, че все още ясно се вижда "Бърни Уолстрийт", заради който край бокса се развиваха повече от дузина конспиративни теории, че англичанинът изобщо не е сдал властта.

И Фетел ("Ферари"), и Хамилтън ("Мерцедес") са категорични, че новите технически правила ще направят битката за титлата не само непредсказуема, но и много трудна. Хамилтън, който бе победен от италианския тим чисто тактически, предпазливо се изказва за това, че новите технически регулации са не само за да направят изпреварванията по-трудни, но и за да затруднят самите пилоти.

Какво още споделят Хамилтън и Фетел за битката за титла този сезон и защо летвата се вдига още, четете в хартиения брой на изданието.