Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Италианците са най-здравите хора в света според класация за 2017 г. на агенция “Блумбърг”. Тя се нарича Индекс на глобалното здраве и взема предвид фактори като средна продължителност на живота, хранене, психическо здраве и рискови фактори като пушене и високо кръвно налягане.

Средиземноморската диета, включваща от паста и пица до зеленчуци, риба и зехтин, е основен фактор за това, че италианците са най-добре със здравето сред 163-те нации, обект на изследването. Перспективата в Италия за бебе, което се роди днес, е да живее над 80 г. В Сиера Леоне тя е едва 52 г. Италия изнемогва от финансова криза, от проблеми с банките, от безработица сред младежите, която достига 40%, от огромен бюджетен дефицит и въпреки това се слави като страна с най-добро качество на живот.

По-богатите от италианците американци, канадци и британци страдат от много повече проблеми с кръвното, нервите и холестерола.

България е извън първите 50 нации, но за година се е придвижила с 5 места напред. През 2016 г. тя е била на 73-то място. Сред първите 50 по здраве в Източна Европа сега са словенци, словаци, поляци, гърци, македонци, албанци, чехи, хървати, босненци, естонци. Дори американците, известни с високия процент затлъстели хора, са сред първите 50. Веднага след италианците са жителите на Исландия, Швейцария, Сингапур, Австралия, Испания, Япония.

Каква е тайната на италианците, четете в хартиеното издание на в. "Здраве без лекарства"