Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ЦИК подавайте оставки за проваленото машинно гласуване. Ние няма да се откажем и ще въведем и машинно и дистанционно електронно гласуване в България.
За нас е ясно, че нито БСП и ДПС, нито ГЕРБ искат машинно гласуване или дистанционно електронно гласуване (от компютъра вкъщи).Заедно с колегата Петър Славов и усилията на граждански организации предложихме и защитихме дистанционното електронно гласуване. За машинното гласуване, решението на съда беше категорично, че законът трябва да се спази, но какво значат някакви си правила за хора, които четат и интерпретират както им е угодно. Честността на тези избори е под сериозен въпрос и пак ще гледаме обичайните манипулации и незачитане на преференции, промяна на протоколи и т.н. Веднага искам да кажа, че въпреки всичко, ние от Нова Република ще се справим, защото с нас има много свестни хора, които работят неуморно и дори измамите трудно ще ни спрат.
Основният ми въпрос сега е друг. Как ще променим средата, защото вероятно следващите парламентарни избори ще са след година. Помните ли едни познати лица, които носеха чували на предишни избори и така помагали?! Именно това е изборът между машини и чували. Така наречените „системни“ партии си искат чувалите, защото ги е страх от машините.
Понеже знаем, че този ЦИК и „системните“ партии няма да въведат машинно и дистанционно електронно гласуване и за 10 години възприемаме следния подход. Ние от Нова Република ще задаваме публичен въпрос към ЦИК и към всеки Министерски съвет и ще искаме публичен отговор за напредъка на всеки три месеца. При несвършена работа ще искаме оставки. Искаме над 2 млн. българи в чужбина да могат да гласуват от компютъра вкъщи и да участват и на избори и референдуми. Искаме младите хора, които активно пътуват, да гласуват там където се намират. Това ще промени България и ще изгони търговците от храма на демокрацията!

* Коментарът е от фейсбук