Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Младежкото БСП харесвало песните на Нона Йотова и така тя била поканена за кандидат- депутат.

"Поканата дойде от младите в БСП. Беше изненада голяма за мен. Обади ми се Крум Зарков, каза ми, че и те също харесват песните ми, и мен като актриса", разказа Нона Йотава пред Нова тв как станала кандидат-депутат на БСП. Тя е в листите на партията в 24-ти район в София.

Младите в БСП харесват песните ѝ, а тя харесва БСП по наследство, стана ясно още от разказа ѝ.

"Аз по наследство харесвам БСП, моят баща писателят Кръстьо Кръстев е с две смъртни присъди...Осъществих първата мечта на баща си", разясни тя.

„Аз съм за промяна на България към по-добро. Ако искаш тази промяна да се осъществи, по някакъв начин трябва да поемеш отговорност. Когато получих тази покана, бях много приятно изненадана, че тя дойде от младите в БСП”, смята Нона Йотова.

„От гражданската квота съм и смятам, че няма нищо лошо в това да се канят такива хора”, смята актрисата.

Аз влизам с една мисия, правя го за хората от моята професия - не само артисти, хората, които се занимават с култура. Ние сме едни от най-зле заплатените, искам да се направи така, че нашият живот да бъде по-добре платен, да можем да си осъществавяме плановете, планира Йотова.

Тя не приема коментарите, че има в листите твърде много артисти: "Защо артисти? Да не би някъде да е казано, че депутатите могат да бъдат само юристи".

„Последните години по време на управлението на ГЕРБ доста неща с културата са зле. Мисля, че БСП е единствената политическа сила, която може да промени нещо, с най-адекватно поведение”, допълни актрисата.