Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Винаги съм се изумявал от идиотските реакции на българската администрация и медиите на кризи - обикновено след липсата или неадекватна реакция на служебни лица следват свръхреакция с елементи на паника и реалити шоу.
Сега ще решат и ще ни залеят от "решителност", че трябва да има медицинско лице по време на учебните занятия, което скоро ще опре в липсата на ресурси и на кадри. Няма значение - важното е сега да се потули пожара и говорещия да изпъкне на медийния фон. След което ще вземат мерки и линейките ще бъдат задължение да реагират на повиквания за случаи с деца с приоритетност. След което всеки един от замесените лица ще направи всичко за да убеди, че няма вина а Системата!?. И така - много думи и нищо... От криза на криза. Сал едно медийно и кризисно реагиране - но нито веднъж няма да разровят проблема до дъно и да го решат.
Дори смъртта на децата вече не ги вълнува.
Защото проблемът е насилието и повишения праг на болка на обществото. Проблемът е училището - виждате как се сриват стандартите и на образование и на поведение. Каквато и охрана да сложите, колкото и медицински сестри и лекари да разпределите по училищата, ако ще и линейка пред всяко школо да дежури - не можете да овладеете насилието и омразата, не можете да компенсирате липсата на възпитание.
Днес и утре партиите като представят програмите и кандидатите си трябва да започнат с признанието : "Грешни сми" и да поискат прошка