Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ние нямаме икономическата основа да живеем добре, коментира политологът
Не мисля, че резки промени в българската политика са възможни и нужни. Вярвам в системното усилие на партиите. Това е по-продуктивното отколкото тези резки промени. Toва заяви политическият анализатор Първан Симеонов пред "Фокус",

Той каза още, че българите ще заживеят по-добре, когато произвеждат повече. „Това означава образование, производство и икономика. Вместо това ние имаме гетоизация на определени общности в България, имаме икономика, която се ориентира към услугите, а не към производството, имаме намаляване на онези отрасли, които изискват мозък и добавят стойност“, посочи Първан Симеонов.

" В България не се произвежда достатъчно стойност в икономиката и следователно няма пари.„Каквито и нови лица, нови избирателни системи, нови шоупрограми и нови фалшиви новини да си измисляме, няма да заживеем по-добре. Илюзия е, че можем рязко да заживеем по-добре. Ние като общество сме едно от победените общества в Студената война. Ние сме общество, което доста глупаво постъпи в хода на своя преход и не избра удачни механизми на икономическа трансформация, така че да запази голяма част от реалния си капитал. Съответно сега берем плодовете на това“, уточни Симеонов.

Според него в България реформите са отложени с 7 – 8 години, реалните реформи са започнали в края на 90-те, когато те може би вече не са имали смисъл. „Ние нямаме икономическата основа да живеем добре, пък и каквито и политически лупинги да правим, това няма да се случи толкова бързо“, допълни Първан Симеонов.