Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

НЕ МИ е ясно откъде идват тези приказки, че "Академик" играе затворен футбол? - доста нермвно пита треньорът на студентите Семир Селимински. - В отбора не се е събрал цветът на футболистите в групата, но при никакви обстоятелства не играем затворено!"

Селимински е убеден, че и срещу "Славия" играта ще бъде такава, каквато и в предишните мачове. Тренерът изрично подчертава, че неговите футболисти създават достатъчно голови положения. "Друг е въпросът, че не можем да ги реализираме, което е най-важният показател във футбола."

Първа у дома

В миналия кръг "Славия" спечели първата си домакинска победа (2-1 срещу "Локо"-Пд). Въпреки това Емил Велев-Кокала не остана доволен от отбора си. Той смята, че у футболистите има натрупана умора и единствено резултатът срещу тима на Коко Динев е положителното от мача. Срещата бе спечелена с попадението на голмайстора на "Славия" Николай Божков. В четири мача нападателят е записал 4 попадения и е направил една голова асистенция. Това го поставя в челото на класирането за реализирани попадения и голови пасове.

"Разочарован съм, че когато направихме 2-1 срещу пловдивчани, често губехме топката", категоричен е Емил Велев. Наблюденията показват, че неговото опасение за умора у играчите не са без основания. След 14 дни почивка в тима със сигурност са изчистили тези проблеми, а силната двойка халфове Галин Иванов и Даниел Пеев ще са в основата на неговата схема срещу "Академик".

Ще бъде любопитно в кой момент от срещата Селимински ще пусне на терена юношата на "белите" Кирил Динчев (2 мача, 19 мин в игра). С играта си срещу шампионите от "Литекс" 21-годишният футболист моментално предизвика внимателната оценка на големия си потенциал.

:: Успех на "Славия" изстрелва "белите" директно в карето на най-силните отбори в шампионата.

:: Равенство или победа за "Академик" биха имали допингираща  стойност за дебютантите.