Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

УВЕРЕН: Кристиян Хорнър (вдясно) е сигурен, че и втората техническа проверка на болидите ще покаже, "Ред Бул" не нарушава правилата на ФИА.
УВЕРЕН: Кристиян Хорнър (вдясно) е сигурен, че и втората техническа проверка на болидите ще покаже, "Ред Бул" не нарушава правилата на ФИА.

ШЕФЪТ на "Ред Бул" Кристиян Хорнер е категоричен, че в отбора нямат никакви притеснения преди инспекцията на дъната на техните болиди. Техническите лица на ФИА ще проверят дали те са подвижни непосредствено преди старта на "Монца" през този уикенд. 

Това ще е второто поредно инспектиране на болидите на тима в рамките на две седмици. Експертите пак ще търсят обяснение за подвижността на крилата, които при статичните тестове не показват отклонения от правилата. Но в състезания те се накланят надолу с около 5 мм. Това влияе пряко на притискащата сила към пистата, която става по-голяма.

Преди подновяването на сезона в белгийската GP, комисарите провериха дали предните крила на болидите RB 6 са подвижни и стигнаха до заключението, че те отговарят напълно на регламентите.

Комплименти от конкуренцията

"Бяхме разпитвани през този сезон няколко пъти - обяснява Хорнър. - Първо за дифузиорите на нашите болиди. След това проверяваха окачването и дали то не работи с допълнителни газове от отработеното гориво. После ни проверяваха за подвижността на крилата. Сега предстои да проверят дъната на колите. Момчетата в отбора приемат това като комплимент, след като колата предизвиква толкова атрактивно внимание от страна на медиите. За мен това е напълно разбираемо, след като продължаваме да бъдем така бързи, особено след състезанието в Будапеща."

Кристиян Хорнър смята, че евентуалните промени в правилата за дъната на болидите ще окажат своето влияние и върху другите отбори. За момента е известно, че освен "Ферари", най-малко още три тима работят успешно по проблема с огъващият се наполовина под на болидите.