Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снегът е като целофан за лайното

Много беше хубаво в София през януари. Изобилие от снимки на снежната приказка във фейсбук. Бяло и чисто. Европейска столица, любимата София, град мечта. Но дойде време живакът в термометъра да заиграе около нулата и да разкрие жестоката истина за навиците на обитателите. След снеготопенето - тонове боклуци. Около кофите за смет, на тротоара, в градинките, където играят децата, навсякъде. Баба реститутка с лилава коса, тъмно червило като вампир, а около него - катинарче, е извела кучето си на разходка. Възмущава се на глас от мизерията пред входа на кооперацията ѝ в центъра.

В същото време песът се изхожда до дървото отсреща. Иначе животинчето е облечено със същото нафталинено палтенце като стопанката. А мустакатият вампир невъзмутимо отминава, мърморейки, без да почисти произведението на любимеца си. Какво толкова? Пак ще падне сняг и като в целофан ще опакова цялата мизерия наоколо, включително и лайното на кучето.

Вярно, че столичаните сме в повече, но не това е проблемът. И двойно по-голям бюджет за сметопочистване няма да свърши работа, ако селяндурите не се научат, че има кофи за боклук. Селяните го знаят, защото около къщите им, дори и в циганските махали, няма подобни грозни гледки, както в центъра на София.