Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив
Снимка: Архив

Аз смятам, че е добра фигурата премиер на страната в служебния кабинет. Поне до сега, за проф. Герджиков няма човек, който да се е изказал негативно. Смятам, че това е един добър избор. Това заяви пред журналисти Цветан Цветанов – председател на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията, във връзка с обявената дата за предсрочните парламентарни избори и назначаването на проф. Огнян Герджиков за служебен премиер, предаде „Фокус”.

Във връзка с решението на президента Радев датата на изборите на бъде 26 март, Цветанов коментира:

„Това беше желанието на БСП, те го заявиха още в самото начало и няма как президентът Радев да не се съобрази с тях. Все пак той е излъчен от тях и те си приписаха цялата победа”. По думите на Цветанов ГЕРБ е напълно подготвена за избори.

„В момента започваме подготовката за секторните политики. Февруари и март ще бъде съответното представяне на експертно ниво. Ще има възможност да посетим цялата страна и да представим както управленската си програма и секторните политики, така и чисто партийно да се мобилизираме за предстоящия вот. Убеден съм, че при един действителен сблъсък на идеи, на политически платформи и на управленски програми, българските граждани ще могат да направят правилния избор”, подчерта Цветанов. Във връзка със спора между ГЕРБ и БСП за състоянието на електроенергийния сектор в страната, Цветанов заяви: „Когато цифрите говорят и БСП трябва да замълчат”.