Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тръмп е ценител на конкурсите за красота.
Тръмп е ценител на конкурсите за красота.

Медийната история с оскверняването на леглото на Обама в хотел в Москва в присъствието на бъдещия президент напомня началото на скандала с Моника Люински.

Скандалът около Доналд Тръмп и евентуални връзки на негови сътрудници с Русия очаквано ескалира и по всичко личи, че ще излизат нови, неизвестни досега шокиращи факти.

Сенатската комисия по разузнаване ще разшири разследването си за намесата на Русия в изборите за президент в САЩ с проверка за Майкъл Флин, съветник по националната сигурност на Тръмп. За него се твърди, че е провел 5 телефонни разговора с руския посланик във Вашингтон в деня, в който Обама наложи санкции на Москва заради хакерските атаки в изборната кампания. Преди това Си Ен Ен съобщи, че Русия е разполагала с компрометиращи факти и за Тръмп, но решила да атакува с данни само демократите. А интернет сайтът “Бъзфийд” публикува тайно досие на Тръмп.

В него са описани забавни игри с руски проститутки, за които в Москва бил направен видеозапис. Според Тръмп новината е фалшива, но знаел за камерите в хотелите. На първата си пресконференция той дори не даде възможност на журналиста от Си Ен Ен да му зададе въпроси:

“Не ти, твоята компания е отвратителна. Тихо! Не бъди груб, друг задава въпрос сега. Няма да ти отговоря! Вие сте фалшиви новини”, каза Тръмп на репортера.

Историята започна плавно да ескалира, след като американските спецслужби предадоха на Тръмп и неговия предшественик Обама колективен доклад за предполагаема руска намеса в американската избирателна кампания. Докладът бе разпореден от Обама и бе дългоочакван, но публикуваната разсекретена част предизвика разочарование заради общите си твърдения и липса на конкретни факти.

Си Ен Ен за първи път повдигна завесата към т.нар секретна част от доклада, която напомня кино сюжет. Авторитетната телевизия отказа да оповести обвиненията за тайно споразумение между екипа на Тръмп и руски агенти заради липсата на потвърджение. "Бъзфийд" обаче публикува документ, който описва обвиненията.

Досието е съставено от серия неподписани служебни записки, подготвени от юни до декември 2016 г. Слух за наличието на компромата се разпространи във Вашингтон още от лятото на м.г. “Вие разоплагате с взриовопасен материл (за връзките на Тръмп с Русия,б.р.), казва гневно миналото лято бившият шеф на Сената - демократът Хари Рид, на директора на ФБР Джеймс Коми.

Документът, изтекъл в “Бъдфийд”, е предаден не само на органите в САЩ и ФБР, но и на спецслужбите в Европа според в. “Уолстрийт джърнъл”. В него се описват много контакти на републиканците с приближени на Путин. Тук е и непристойният епизод с нюйоркския милиардер Тръмп по време на едно от многобройните му пътувания в Москва, за да гледа конкурса за красота “Мис Свят” през 2013 г.

След като настоял да бъде настанен в хотел “Риц” в същия апартамент, където отседнал Обама със съпругата му Мишел по време на официалната си визита, Тръмп организирал забавление с извратен сексуален характер: наел няколко проститутки, които уринирали в леглото на президентския апартамент.

Оскверняването на леглото на Обама било заснето от руската ФСБ, която според доклада има и други нелицеприятни факти за лекомислени развлечения на Тръмп по време на пътуванията му в Москва и Санкт Петербург. И Тръмп, и Кремъл опровергават информацията. Според бившия шеф на ФСБ Николай Ковальов: “Събиране на компромати за човек, който е дошъл и е ангажиран с провеждането на конкурс за красота, не представлява интерес за никого.”

Освен това в тайното досие се твърди, че Тръмп отказал предложен печеливш бизнес в Русия, вкл. с футболното първенство през 2018 г. Шефът на “Роснефт” бил готов да даде на новия американски президент до 19% от дяловете на компанията, ако премахне западните санкции срещу Русия.

В досието се твърди още, че по време на изборите представители на екипа на Тръмп контактували с Кремъл чрез посредници и че Кремъл е снабдявал щаба на президента с “много полезна” компрометираща информация за Хилари Клинтън. Русия е била ангажирана с “обработка, подкрепа и съдействие” за Тръмп минимум 5 г., се твърди в непотвърденото досие. Например се цитира информация, че през лятото в Прага е бил Майкъл Коен, адвокат на Доналд Тръмп, за да се срещне тайно с руски представители.

“Никога през живота си не съм бил в Прага” – отрича Коен. В тайния доклад се описват и вътрешните интриги в Кремъл по повод операцията с хакерските атаки. Твърди се, че централна роля в нея играел Дмитрий Песков, прессекретар на Путин, докато Дмитрий Медведев и дипломат номер 1 Сергей Лавров стояли настрана. Путин бил много разгневен, тъй като кибератаката срещу Демократическата партия на САЩ не дала резултат, и попитал: “Каква е целта на на тази операция?” “Да се промени либералния ред на международната сцена и санкциите срещу Русия, свързани с Украйна, които причиниха сериозни щети на страната”, пише “Льо Темпс”.

От кого е подготвен документът и защо е изтикъл точно сега, четете в хартиения брой на изданието.