Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Прочетох доста злобни статуси по повод натравянето и смъртта на 70 души в Иркутск. Те са пили концентрат за вана "Бояришник", съдържащ метилов алкохол. Присмиват им се за глупостта, за алкохолизма, заслужавали да умрат, щом са толкова тъпи тези руснаци.

Бояришникът струва един долар, 70 рубли. Най-евтината водка в магазините е три долара, 190 рубли. Тази на черно е около долар и половина.

Прагът на бедността в Русия е официално 9 900 рубли, грубо 150 долара. Това обаче е според властите, всъщност ако използваме европейската формула - 60% от средната заплата - ще се окажат доста повече. Сега под чертата са над 15 % от населението, около 22 милиона души. Според другото изчисление ще са далеч повече.

Тези хора са бедни. Това е. В България редовно се натравят и умират от фалшив алкохол, в Якоруда точно по това време, 27.12. миналата година, умряха четирима. В Турция пак тогава, миналия ноември, загинаха 23-ма. Четирима в Бг, от 7 милиона население, е колкото 70 от 150 милиона. На кого се присмиваме?

Бедността ражда глупост, вярно е. И е тъжно.

(*От фейсбук)