Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Телекинезата в най-общ смисъл представлява умението да оказваш физическо влияние върху предмети, без да установяваш физически контакт с тях. Поглеждаш към вилицата и тя се премества бавно към ножа. Обръщаш взор към чашката с ракия и тя сякаш плува във въздуха, докато стигне до устата.

Само си представете колко полезна би била подобна свръхестествена способност в световния тенис. Играчът вече вижда как топката му отива в аут, но смръщва вежди и зеленото кълбо се заковава точно на линията, за да спечели гейма, сета и мача.Сръбският великан в световния тенис Новак Джокович явно вярва, че рано или късно ще овладее способността да връща в полето топките с един сърдит поглед.

Няма как по друг начин да си обясним желанието на Ноле да си сътрудничи с крайно съмнителния гуру Пепе Имас. Въпросният испанец рекламира себе си като създателя на философията Amor Y Paz (любов и мир на испански). Идеята й е, че всеки човек на тази земя може да реши проблемите си с помощта на прочувствени прегръдки и много любов. Със сигурност подобно учение не е нещо ново. Всевъзможни народни лечители и обикновени сектанти се опитват да ни убедят да загърбим безрадостното си минало и да се отдадем на всепоглъщаща любов.

Пепе Имас се кълне, че неговата философия помага на звезди от световната политика, шоубизнес и спорт. Самият той навремето играе професионален тенис и стига до номер 167 в световната ранглиста. След това започва стремглаво пропадане към дъното. Имас изпада в тежка депресия и в главата му се загнездва мисълта за самоубийство.

"Бях на ръба, но не се хвърлих в пропастта. Осъзнах, че имам нужда единствено от любов и мир. Отказах се от дребната суета и започнах да се обичам такъв, какъвто съм", разказва по-късно гуруто, който искрено вярва във възможността на човек да мести предмети само с помощта на мисълта си. Подобни умения са само за избрани, а досега нито един от учениците му не се е похвалил с подобно умение. Не че няма желаещи да чуят учението на самоукия гуру, за да се освободят от демоните си. При него ходят популярни политици и музиканти. Хулио Иглесиас също посещава духовния център на Имас в Марабея. Никой не си признава колко точно плаща за удоволствието да се освободи от гнева и да изпълни сърцето си с любов. Със сигурност цените са солени, въпреки че Имас отказва да говори за материалната страна на своя живот.

"Работя с еднакъв брой популярни и напълно анонимни хора. За мен всички са еднакви и равни. Те също трябва да се научат да възприемат околните като обикновени хора. При мен всеки опитва да свали тежката мантия, извезана от предразсъдъци", категоричен е Пепе Имас. С подобни приказки той успява да впечатли брата на Ноле – Марко Джокович. Навремето и той иска да стане голям тенисист като батко си, но в ръката му няма достатъчно талант.

Депресията безцеремонно се настанява в живота му, но Марко твърди, че я е преборил с помощта на гуруто Имас. Нормално е Марко Джокович да препоръча вълшебника на своята плът и кръв и така Джокович също става част от отбора на самозвания духовен водач. Сръбските медии предполагат, че първата среща на Ноле с Имас се е състояла още през пролетта, но в началото техните сеанси са пазени в пълна тайна. Чак в края на годината истината излезе наяве. Сърбинът сдаде първото място в световната ранглиста и малко след това се раздели с треньора си Борис Бекер, под чието ръководство спечели 6 титли от Големия шлем. Официално беше обявено, че двамата няма какво повече да си дадат един на друг. Неофициално се заговори, че Бекер не можел да понася до себе си гуруто, който карал Джокович да прегръща дървета и да бръщолеви неуморно за мир и любов.

За скандалното клипче с участието на гуруто и Джокович четете в хартиеното издание.